POVRATAK U NOVU NORMALU  

KREĆE SEZONA VJENČANJA BEZ MASKI Sljedeće subote u Rovinju zakazano četiri vjenčanja

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ
Unsplash

U prvom su điru interes za vjenčanjima u Gradskoj vijećnici Rovinja pokazali domaći parovi. Poznato je da je Rovinj najtraženija destinacija u Istri za sklapanje brakova stranih državljana. Za vjenčanja stranaca valja pričekati srpanj i kolovoz

Nakon što su od 29. svibnja popustile mjere zaštite od koronavirusa i ukinuta zabrana okupljanja lakše se diše. U određenim slučajevima vraća širok osmijeh na lice, naročito kada su u pitanju vjenčanja.

Kako doznajemo u matičnom uredu u Rovinju, tijekom prvog dozvoljenog, dakle ovog vikenda, u Gradskoj vijećnici nije bilo sklapanja brakova, ali već slijedeće subote u Vijećnici će se obaviti čak četiri vjenčanja i još jedno na otvorenom prostoru.

- S obzirom na brojne upite i interes, vjerujemo da je sezona vjenčanja krenula. Izostanak interesa za prvim slobodnim vikendom najvjerojatnije leži u činjenici što se mnogi parovi još nisu pripremili, odnosno još uvijek čekaju da vide što sa ceremonijom. S tim u svezi podsjećam i na brojne upite o samom postupku vjenčanja od toga koliko ljudi može prisustvovati ceremoniji, pa do primjerice pitanja moraju li mladenci, odnosno gosti nositi maskice na licu i na kojem se odstojanju moraju držati, pa sve do zanimanja da li prilikom potpisivanja bračnog "ugovora" moraju sa sobom donijeti svoju kemijsku olovku, kaže nam rovinjska matičarka Marinella Poropat.

Kako doznajemo u prvom su điru interes za vjenčanjima u Gradskoj vijećnici pokazali domaći parovi. Poznato je da je Rovinj, najtraženija destinacija u Istri za sklapanje brakova stranih državljana koji su Rovinj otkrili bilo na proputovanju ili ljetnim odmorima. Za vjenčanja stranaca valja pričekati srpanj i kolovoz.

- Gotovo sa sigurnošću možemo reći da je sezona vjenčanja započela. Vezano za vjenčanja parova iz inozemstva, sigurno je da će ih biti manje. Naime, ranije najavljena vjenčanja za proljeće redom su prolongirana za kasnije termine, najčešće za slijedeću godinu. U svakom slučaju, valja pričekati srpanj i kolovoz, kaže nam matičarka Poropat.

Da se u zraku osjećaju svadbena zvona, kaže nam i vlasnik zlatarnice "Albert" Eduard Oroshi, koji također ističe, kako je interes za svadbenim prstenjem sve primjetnijim.

- Sve više posjećuju nas budući mladenci u potrazi za njihovim vjenčanim prstenjem. Iako izrađujemo sve po željama i zamislima mladenaca, očigledan je interes za tzv. klasičnom burmom koja je opet in. U pravilu, najtraženija je ove sezone burma od bijelog zlata kojoj, najčešće, mladenka dodaje kamenčiće. Ponekad je u pitanju briljant, a nerijetko se traži i ugradnja više cirikona, kaže nam Oroshi, dodajući da je gravura s unutrašnje strane prstenja, neovisno o metalu, koroni i ostalim - obavezna. Govoreći o posebnom vjenčanom prstenju, zlatar nam je spomenuo i burme s otiskom prsta, koje su vrlo tražene i koje (a riječ je doista o vlastitom i osobnom prstenu) zahtijevaju i malo strpljenja i vremena da se izrade da bi, kako kaže Oroshi, doista bile osobne i vjerodostojne.

Inače, prilikom izbora prstenja "za čitav život", valja razmišljati i o cijeni, koja se kako saznajemo, kreće od najnižeg iznosa za par od 1.800 kuna na gore, a gore je samo nebo granica.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini