MJERE OGRANIČENJA

DINO KOZLEVAC IZNIO POJAŠNJENJA: Bez valjanog razloga ne može se ići iz jednog grada ili općine u drugi. Tom logikom, Puljani više ne smiju prošetati iz Marine Veruda do Pješčane uvale

| Autor: Portal Glas Istre

Dodatna pojašnjenja o mjeri ograničenja kretanja van mjesta prebivališta ili stalnog boravišta, odnosno odlasku iz jednog grada ili općine u drugi, dao je Dino Kozlevac, načelnik Stožera civilne zaštire Istre.

On je pojasnio da je ograničeno kretanje u bilo koju drugu općinu ili grad, osim iz tri razloga. Prvi je zbog posla u navedenim djelatnostima, drugi je za potrebe skrbi o nekome tko živi u drugom gradu ili općini, primjerice starijim osobama iz obitelji, a treći su putovanja iz zdravstvenih razloga, primjerice na pregled u bolnicu i slično.

Dakle, iz čiste razonode ne smije se ići iz Pule u, primjerice, Rovinj, Medulin ili Vodnjan. Tom logikom, to znači da Puljani više ne smiju šetati iz Marine Veruda do Pješčane uvale, jer je to već Općina Medulin.

Kozlevac je objasnio i da će se danas tokom dana još usuglasiti modaliteti izdavanja dozvola za kretanje onima koji ispunjavaju uvjete, ali se zna da će ih provoditi Stožer civilne zaštite na lokalnom nivou. Dakle, kako je rekao Kozlevac, osoba iz Marčane neće morati po dozvolu u Pulu, nego će je dobiti u Marčani. Kontrolu će, pak, provoditi policija i Stožer civilne zaštite. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater