POREČ

Klaudio Žigante ovogodišnji dobitnik Nagrade sveti Mauro

| Autor: S. Z. T.

Učitelj i dirigent Klaudio Žigante ovogodišnji je dobitnik Nagrade sv. Mauro, koja se dodjeljuje u povodu blagdana ovog zaštitnika grada Poreča. Svečanost dodjele nagrade održat će se u srijedu, 20. studenog u 19 sati u Istarskoj sabornici.

Prema Odluci o priznanjima Grada Poreča te kriterijima i uvjetima za dodjelu Nagrade sv. Maura, godišnje se dodjeljuje jedna nagrada osobama za značajan i trajan doprinos u kulturi i drugim područjima djelovanja. Povjerenstvo za dodjelu Nagrade, koje je imenovalo Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta Poreč, u sastavu Silvia Milohanić, predsjednica, te članovi Umberto Cunjac, Vesna Janko Finderle, Tomislav Milohanić, Nadia Štifanić Dobrilović, Vesna Baranašić i Darko Kadum, odlučilo je da je ovogodišnji dobitnik Nagrade sv. Maura Klaudio Žigante.

Kao uvod u dodjelu nagrade kustos Zavičajnog muzeja Poreštine Marino Martinčević održat će predavanje na temu "Poreč u hodočasničkim putopisima iz XV. Stoljeća", dok će svojim nastupima dodjelu uveličati i učenice Umjetničke škole Poreč Mia Janko i Chiara Vukadinović pod mentorstvom profesorice Samante Stell.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of