BUZETSKI TRIBUN

KAJIN MOŽDA IDE U UTRKU ZA ŽUPANA, A MOŽDA I NE IDE: "Poruke mi stižu sa svih strana, a ja od toga bježim kao vrag od tamjana"

| Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ
Damir Kajin (snimio D. ŠTIFANIĆ)

Damir Kajin (snimio D. ŠTIFANIĆ)


Nakon što je na srpanjskim izborima za Sabor bio nositelj liste koalicije Demokrata i Hrvatskih laburista u osmoj izbornoj jedinici, Damir Kajin najavljuje izlazak na lokalne izbore. Iako to još ne želi decidirano potvrditi, ali ni demantirati, jasno je da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za istarskog župana.

Kajinu bi to bio drugi pokušaj nakon što ga je 2013. godine, nakon raskola s IDS-om, za župana kandidirao SDP, te se u drugom krugu našao s Valterom Flegom. Premda je još prilično tajnovit, Kajin naglašava da su Istri potrebne promjene, potvrđujući izlazak na izbore u Buzetu, ali i za Županijsku skupštinu.

- Zasad mogu reći da definitivno idemo s Nezavisnom listom za Grad Buzet jer to dugujemo građanima. U Buzetu ćemo sigurno imati svog kandidata za gradonačelnika. Što se kandidature za župana tiče, time se ne opterećujem, iako poruke stižu sa svih strana, a ja od toga bježim kao vrag od tamjana, rekao nam je Kajin.

Najsretniji bi, kaže, bio da u Buzetu ljudima ponude pravo na izbor kroz nezavisnu listu.

- Tko će obnašati funkcije, to mi apsolutno nije važno. Siguran sam da IDS-ov Siniša Žulić ide u još jedan mandat za gradonačelnika. Buzet je sredina u najtežoj poziciji od svih istarskih gradova s proračunom od 35 milijuna kuna, što je dovoljno samo za golo preživljavanje. Mi smo izoliran grad u pravom smislu riječi, nakon što nas je Ipslilon zaobišao i nakon što su nas Slovenci izolirali na graničnom prijelazu, rekao je Kajin, koji je očito već u kampanji.

Na konkretno pitanje hoće li biti kandidat za župana, kao što se može čuti iz nekih izvora, napominje da mu to nije opsesija, ali da će sve biti jasno neposredno nakon Nove godine.

- Ne mogu reći ni da, ni ne, kaže Kajin koji je otvoren za suradnju sa svim opcijama koje žele dobro Istri.

- Treba nam istarski kišobran pod koji će ući što više ljudi, ali činjenica je da nema baš puno opcija, kaže Kajin. U slučaju da na izbore zajedno izađu stranke Možemo, Nova ljevica i Orah, napominje da je za suradnju otvoren, ali ne i za zajednički nastup.

- Mislim da oni ne poznaju i ne osjećaju Istru, ili da za Istru mogu išta napraviti, veli Kajin.

Komentirao je i moguće protukandidate za župana. Konkretno, SDP-ovog Danijela Ferića koji je zasad jedini objavio kandidaturu, ali i najrealnije iz redova IDS-a i HDZ-a, Borisa Miletića i Antona Klimana.

- U tom omjeru snaga, siguran sam da nitko od njih neće imati vjerodostojniji nastup od mene, a toga su svjesni i oni. Kao što nitko s pozicije saborskog zastupnika nije učinio više za Istru, tako sumnjam da bi i s neke druge funkcije, smatra Kajin koji je, podsjetimo, 2013. nakon izbora govorio da se povlači iz politike.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum