izniman uspjeh

POREČ OSTVARIO MILIJUN NOĆENJA: Na isti dan kao i 2019., ali uz manje smještajnih kapaciteta

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Poreč je s jučerašnjim danom ostvario milijunto turističko noćenje! Od početka godine ostvareno je 225.000 dolazaka, što predstavlja povećanje od 5 posto u odnosu na 2019. godinu. Odlična predsezona ispunjena brojnim sportskim manifestacijama prelila se i na turističku sezonu, a 50% svih gostiju čine gosti iz Njemačke i Austrije, nakon kojih slijede Slovenci, domaći gosti i Talijani.

Izniman je to rezultat, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik na današnjoj konferenciji za novinare, jer je brojka realizirana na isti dan kao i rekordne 2019. godine, a pritom Poreč ima manje smještajnih kapaciteta nego 2019. zbog toga jer su dva hotela trenutno van funkcije.

- Sudeći prema dosadašnjem broju ostvarenih noćenja, Poreč ide ususret odličnoj turističkoj sezoni. Ostvarujemo odličnu popunjenost kroz cijelo razdoblje predsezone, ali i kroz lipanj u kojem smo u ovom trenutku ostvarili više od 510.000 noćenja.   Sport, odnosno velike sportske grupe utjecale su na to da odradimo iznadprosječnu predsezonu koja je u nekim terminima bila i do 30% bolja od rekordne 2019. godine. Njemačko i austrijsko tržište dominiraju u destinaciji što nam daje vjetar u leđa oko uspješno odrađenih marketinških aktivnosti u suradnji sa regionalnom turističkom zajednicom. Ohrabruju rezultati s talijanskog tržišta koje je opet u igri, a čini se da trend domaćih gostiju govori u prilog tome da smo se kroz dvije korona - godine repozicionirali i na domaćem tržištu, koje je kumulativno bolje i do 32% u odnosu na 2019. godinu. Trenutno se popunjavaju srpanj i kolovoz i, ukoliko booking nastavi istim intenzitetom, na pragu smo još jedne odlične, možda, i rekordne turističke sezone., rekao je Velenik.

Pritom je najavio vrlo raznolik program Porečkog ljeta, programa koji će se dodatno obogatiti tijekom ljetnih mjeseci, a prilagođen je za sve generacije.

- Kao kulisu smo odabrali ili Trg slobode ili gradsku rivu kojoj želimo pristupiti s potrebnom pažnjom te je dodatno valorizirati. Odabirući programe željeli smo zadovoljiti sve dobne skupine te mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine, kao i našim dragim sugrađankama i sugrađanima pružiti dodatni motiv dolaska u grad. Svi će programi biti objavljeni na mrežnim stranicama TZ-a www.myporec.com kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZ štampa i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti na recepciji informativnog centra.

U nastavku dio programa Porečkog ljeta:

  • 30.06. Soulfingers, koncert (riva)
  • 13.07. Zvonimir Šestak Groove Assembly (Lap)
  • 20.07., 21.07., i 22.07.   Gostovanje Pula film festivala u Poreču (Roxy kino)
  • 21.07. The Elton Show – real tribute band (riva)
  • 28.07. Klapa Kaše, Dubrovnik (riva)
  • 29.07. Klapa Luka, Rijeka (riva)
  • 10.08. Matija Dedić, trio (Lap)
  • 19.08. Koncert, Zagrebačka filharmonija (Trg slobode)
  • 20.08. Koncert, Severina (riva)

Uz programe koji će se odvijati na Trgu slobode ili Porečkoj rivi, gotovo svakodnevno će se paralelno odvijati zanimljiva gostovanja raznih orkestara, bendova te DJ-eva, na prostoru podruma Istarske sabornice – La vecchia cantina, Tequila Beach bar Poreč, Saint & Sinner, Byblos i dr.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of