DOSEGNUT MILIJUN

POREČ IMA SKORO 100 POSTO VIŠE GOSTIJU NEGO PROŠLE GODINE

| Autor: Glas Istre
Eufrazijeva ulica

Eufrazijeva ulica


Prema podacima iz sustava eVisitor, Poreč je s danom 26. srpnja 2021. ostvario milijun turističkih noćenja 22 dana ranije nego prošle godine te rekord u broju gostiju na dan, odnosno 28.000 gostiju trenutno boravi u destinaciji.

Za razdoblje od 1. siječnja 2021. do 26. srpnja 2021. godine na području Turističke zajednice grada Poreča ostvareno je 1.009.731 noćenja, što predstavlja povećanje od 80 posto u odnosu na 2020. godinu te 57 posto ostvarenja rekordne 2019. godine.

U istom razdoblju ostvareno je 184.345 dolazaka što predstavlja povećanje od čak 95 posto u odnosu na 2020. godinu te 57 posto ostvarenja 2019. godine.

Najbrojniji su turisti iz Njemačke sa učešćem u noćenjima od 26 posto, slijede turisti iz Austrije s učešćem od 17 posto, potom turisti iz Slovenije s 11 posto, domaći turisti 9 posto, turisti iz Češke 6 posto te turisti iz Poljske s učešćem od 4 posto.

Prema vrsti objekta najviše je noćenja ostvareno u hotelskom smještaju (udio 53 posto), slijede objekti u domaćinstvu (udio od 25 posto), kampovi (udio od 12 posto), nekomercijalni smještaj odnosno kuće i stanovi za odmor (udio od 6 posto), te ostali objekti za smještaj (udio 5 posto).

"Ukoliko održimo nisku incidenciju destinacija Poreč bi mogla realizirati do 65 posto turističkog prometa 2019. godine. Time bi realizirali predviđeni budžet i nesmetano mogli ući u sljedeću kalendarsku godinu te pripremiti sezonu 2022. Poreč i sve destinacije u Istri  se svim snagama bore za uspješnu turističku sezonu, strogo poštujući mjere okupljanja kao i provođenjem predviđenog testiranja u destinaciji. Sve smo velike projekte koji okupljaju više tisuća ljudi odgodili za narednu godinu te time našem turizmu dali šansu za produžetak sezone. Od ključne je važnosti pridržavanja protuepidemijskih mjera i preporuka jer je upravo pozicioniranje Istre i Hrvatske kao sigurne destinacije ključno za nesmetan nastavak turističke sezone", istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater