UMAG

Izgradnja nove Gospodarske zone Ungarija: U novu infrastrukturu ULOŽENO 15 MILIJUNA KUNA

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
UMAG gospodarska zona Ungarija

UMAG gospodarska zona Ungarija


Nakon dovršetka svih radova, zainteresiranim gospodarstvenicima će se kroz posebni poticajni program osigurati kupnja građevinskih čestica u svrhu gospodarske izgradnje po poticajnim uvjetima, mjerama i cijenama

 

Grad Umag već desetak godina sustavno i kontinuirano ulaže u izgradnju gospodarske zone Ungarija ne bi li svojim poduzetnicima omogućio najbolje uvjete za održivi razvoj poslovanja. Kako je riječ o zahtjevnim radovima, ali i velikim financijskim ulaganjima, bilo je potrebno desetak godina za dovršetak projekta, a ove je godine konačno sve došlo do završne faze izgradnje nove, velike gospodarske zone Ungarija. 

Dovršetak iduće godine

Iako bez županijskog novca i istovremeno, zbog svog visokog indeksa razvijenosti, bez mogućnosti dobivanja državnih ili EU sredstava kao pomoć za razvoj gospodarskih zona, Grad Umag samostalno je krenuo s velikim ulaganjem u vlastiti gospodarski razvoj ne bi li se, godinu po godinu, stvorili preduvjeti za razvoj gospodarstva. Samo ove godine, primjerice, u gospodarsku zonu Ungarija uloženo je 15 milijuna kuna u izgradnju osnovne infrastrukture, od sustava kanalizacije, pa sve do izgradnje kompletnog oborinskog sustava te upojnih bunara čija je glavna svrha zaštititi okoliš od mogućih poplava. Nadalje, izrađena je elektronička komunalna infrastruktura te vodovod, a sve to u cijelosti o trošku Grada Umaga.

Ujedno, izgrađena je nova mreža javne rasvjete, kao i sve potrebne prometnice, a tu su i nova parkirališta, nogostupi i biciklističke staze. Ovih je dana u tijeku asfaltiranje navedenih površina, a okončanje spomenutih radova očekuje se do kraja ove kalendarske godine. Tako će umaška gospodarska zona zasjati u potpuno novom i suvremenom ruhu već od iduće godine, kada budu dovršeni i ostali popratni radovi.

Sufinanciranje kamate

Nakon dovršetka svih radova, zainteresiranim gospodarstvenicima će se kroz posebni poticajni program osigurati kupnja građevinskih čestica u svrhu gospodarske izgradnje po poticajnim uvjetima, mjerama i cijenama. Intencija je da se u slučajevima ulaganja u industrijsku proizvodnju pojedinačno pristupi i oslobađanju plaćanja komunalnog doprinosa, kao još jednom izravnom vidu pomoći gospodarstvenicima.

Istovremeno pokrenut je i postupak sufinanciranja kamata na kredite za ulaganja u gospodarsku zonu Ungarija u iznosu od 1,25 posto na redovnu kamatu.

Ulaganjem u izgradnju gospodarske zone Ungarija, kroz Program poticajnih mjera i cijena u prodaji zemljišta u gospodarskoj zoni Ungarija te kroz Program sufinanciranja kamata na kredite za gospodarstvenike koji ulažu u gospodarski razvoj na području gospodarske zone Ungarija, Grad Umag na najdirektniji način pomaže svim svojim zainteresiranim gospodarstvenicima te na konkretan način osigurava financijsku stabilnost i održivi razvoj gospodarstva na cijelom svom području.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum