NASTAVLJA SE ULAGANJE GRADA U DJEČJA IGRALIŠTA

Kompletno renovirana igrališta na Stoji i Novoj Verudi


Grad Pula kontinuirano ulaže u dječja igrališta kako bi najmlađi imali siguran prostor za igru na otvorenom. Tako je, nakon što su u krajem prošle godine obnovljena dječja igrališta u Mutilskoj ulici i "Staro Koparsko naselje", ovih dana, u sklopu malih komunalnih akcija Mjesnog odbora Sisplac, kompletno renovirano dječje igralište u Jeretovoj/Osječkoj ulici.

Nova ljuljačka

- Velike napore ulažemo u uređenje dječjih igrališta i njihovo održavanje, saniranje i nadopunu, odnosno izgradnju dječjih igrališta kako bi najmlađi imali kvalitetne uvjete za sigurnu igru sa svojim vršnjacima na zraku. Sukladno mogućnostima maksimalno se pokušavaju zadovoljiti želje građana, roditelja koji nam putem raznih komunikacijskih kanala iskazuju potrebe što su nam ujedno i smjernice za pokretanje daljnjih aktivnosti, istaknuo je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić.

U sklopu sanacije igrališta u Jeretovoj/Osječkoj ulici dodana je nova sprava - ljuljačka s dvije sjedalice (jedna baby-sjedalica i jedna obična), napravljena je ograda prema parkingu, nanovo napravljena gumena antistres podloga, sanirano je drveno kombinirano igralo, zamijenjen vrtuljak, saniran derutni zid uz dječje igralište te je nasuta rizla na ostatku igrališta.

Zamjena sprava

Osim radova na tom dječjem igralištu prošla godina završena je izgradnjom jednog novog igrališta na Novoj Verudi u Gervaisovoj ulici na površini od oko 200 metara kvadratnih. Na antistress podlozi igrališta postavljeno je pet igrala: klackalica za četvero djece, njihalica na oprugama za četvero djece, kućica za penjanje i provlačenje s dvostrešnim krovom, sprava za vježbu ravnoteže i vrtuljak.

Nadalje u sklopu malih komunalnih akcija i kroz izvanredno održavanje samu u prosincu prošle godine uređivala su se igrališta u Vukovarskoj/Nobileovoj ulici, Kochovoj, Sisplacu, Zeleniki. Prvenstveno je riječ o zamjeni dotrajalih igrala i popravcima dok je na Zeleniki izvršena i generalna sanacija gumene antistres podloge i postava rizle.

Podsjetimo, krajem prošle godine napravljeno potpuno novo igralište u Gervaisovoj ulici na Novoj Verudi na koje je postavljeno pet igrala: klackalica za četvero djece,   njihalica na oprugama za četvero djece,   kućica za penjanje i provlačenje s dvostrešnim krovom, sprava za vježbu ravnoteže i vrtuljak te je na cijelom igralištu postavljena gumena antistres podloga.

- Održavanje svih 70-ak dječjih igrališta na području grada Pule od prošle je godine povjereno trgovačkom društvu Castrum Pula 97 d.o.o. putem kojeg se samo za održavanje i uređenje dječjih igrališta godišnje utroši više od milijun kuna. Briga o najmlađima spada u prioritete Grada Pule stoga se teži održati visoki standard kvalitete dječjih igrališta, zaključio je Matić. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter