umag

Nova ulaganja u Osnovnu školu Marija i Lina INFORMATIČKA OPREMA VRIJEDNA 70 TISUĆA KUNA


Delegacija Grada Umaga, predvođena gradonačelnikom i resornim pročelnikom, obišla je Osnovnu školu Marija i Lina u Umagu. ne bi li se sastala s novoizabranom ravnateljicom Sanjom Glamočić Zakinja i razgovarali o budućim planovima razvoja škole. Ujedno, novoj je ravnateljici predena i informatička oprema u vrijednosti od gotovo 70 tisuća kuna. Naime, u okviru projekta kompletne informatizacije umaške osnovne škole, a koju pohađa više od 800 učenika s područja Umaga, Grad Umag je kupio nova računala ne bi li se adekvatno opremio kabinet za informatiku i time omogućio još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. Navedena su računala samo dio novih ulaganja u umaški obrazovni sustav, naglasili su pročelnik Slaviša Šmalc i gradonačelnik.

- Namjera nam je podići kvalitetu radnih uvjeta u našim školama. U tom smjeru, najavljujemo i veliki projekt energetske obnove škole Marija i Lina težak čak 22 milijuna kuna, uz financiranje iz EU fondova, zahvaljujući kojem želimo podići kvalitetu obrazovnog procesa. Osim toga, u planu je i unutarnje uređenje, izjavio je Bassanese.

Projekt digitalizacije i informatizacije škole provodi se u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, koje je Umagu osiguralo dodatnu opremu u vrijednosti od 50 tisuća kuna. Delegaciju su u ime škole ugostile Katarina Crnković Polić, školska pedagoginja koja je obnašala funkciju v.d. ravnateljice, te novoizabrana ravnateljica Sanja Glamočić Zakinja. Glamočić Zakinja se zahvalila na vrijednoj donaciji i odličnoj suradnji te dodala kako je informatizacija škole potreba za sve učenike, ali i nastavnike, uzmemo li u obzir činjenicu da se informatika uvodi kao izborni predmet već od prvog razreda iduće godine. Suradnja s Gradom je na najvišoj razini, a veselimo se i početku radova na energetskoj obnovi zgrade, koja će ubrzo zasjati u novom svjetlu, dodala je Glamočić Zakinja.(C. B. G.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter