NAJBOLJI SPORTAŠI

Izbor Grada Pazina za 2021. godinu: Laureati Stefani Mogorović, Alex Šćulac i AK Istra Racing Team

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Izbor sportaša godine Pazin

Izbor sportaša godine Pazin


U polivalentnoj dvorani Sportskog centra "Egidije Marion" održan je Izbor najboljih sportaša Grada Pazina za 2021. godinu. Najboljom sportskom ekipom proglašena je AK Istra Racing Team Pazin koji je osnovan prije 29 godine. Na kraju natjecateljske sezone 2021. godine klub je osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske u disciplini kronometar vožnja, prvo mjesto u ukupnom poretku Prvenstva AKSI u disciplini kronometar vožnja te prvo mjesto u ukupnom poretku Prvenstva AKLZ u disciplini kronometar vožnja.

Najboljom sportašicom proglašena je Stefani Mogorović iz Katuna Trviškog, učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu. Karting sportom počela se baviti od svoje treće godine i već s 10 godina počela je nastupati na utrkama prvenstva Hrvatske. U 2021. godini osvojila je prvo mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske kružnih utrka u kategorijama juniora i vozačica, zatim četvrto mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske kružnih utrka u klasi 9 – E1 do 2.000 ccm3 te šesto mjesto u ukupnom poretku prvenstva Hrvatske kružnih utrka u Grupi 3 do 2.000 ccm3.

Najboljim sportašem proglašen je Alex Šćulac, koji se od svoje pete godine natječe u karting i off road utrkama kao vozač i suvozač. U kartingu nastupa na natjecanjima za prvenstvo Centralne Europske zone, za prvenstvo Slovenije i Hrvatske, dok u off road utrkama natječe se na lokalnim utrkama. U Off road utrkama koje se boduju za prvenstvo auto karting saveza Istre (AKSI), prvenstvo regije zapad i otvoreno prvenstvo Istarske rivijere na kojem dolaze natjecatelji iz Italije, Njemačke, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske, Alex je u 2021. godini osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku prvenstva AKSI i regije zapad te drugo mjesto u klasi benzin do 2.000 ccm3 prvenstvo AKSI i regije zapad.

Po sportovima su podijeljene i nagrade: David Sandić - biciklizam, Nikolina Hrvatin - automobilizam, Tino Majcan - boćanje, Greta Marečić - kickboxing, Noa Cvijanović - sportsko penjanje, Zara Sofia Krajcar - sportsko penjanje, Matej Oplanić - košarka, Jan Pauletić - nogomet, Rajna Cvitko - košarka, Roko Mogorović - kickboxing, Ema Dimovski - odbojka, Roko Milohanić - sportski ribolov.

Dodijeljene su i dvije posebne nagrade, Matanu Kataliniću iz Pazina koji je član Hrvatske kickboxing reprezentacije. U 2021. godini na Europskom prvenstvu u Budvi postao je viceprvak Europe u disciplini light contact u kategoriji starijih kadeta do 57 kg. Druga posebna nagrada otišla je u ruke Športskog ribolovnog društva Pazinčica iz Pazina, koje je osnovano 1972. godine. Udruga se bavi promocijom i razvojem sportskog i rekreacijskog slatkovodnog ribolova, očuvanjem okoliša te zaštitom ribljeg fonda. ŠRD Pazinčica je ujedno i ovlaštenik ribolovnoga prava te gospodari vodama u ukupnoj površini od 39,2 hektara (rijeka Raša, Boljunčica, lijeva polovina toka Mirne, Pazinčica, bare Cerovlje, bare Borut te ostale vode na tom području).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater