SPORTAŠ GODINE

Sportska zajednica Grada Pule proglasila najbolje u 2018. godini: Laureati Valentina Vitasović i Bruno Blašković

| Autor: Ivica CEROVAC

Judaši Istarskog borca i atletičarke Istre najbolji u konkurenciji ekipa, judaš Robert Klačar i atletičarka Ania Išić najperspektivniji sportaši, a boćari Davor Komar i Melisa Osmanović najbolji sportaši s invaliditetom

 

U petak je u kongresnoj dvorani Doma hrvatskih branitelja Sportska zajednica Grada Pule proglasila najbolje sportaše Pule za 2018. godinu. Nagrade su se dijelile u osam kategorija, broj nominiranih iznosio je 41, a pulske sportske laureate iznjedrili su glasovi koje su im dodijelili predstavnici Izvršnih i Upravnih odbora sportskih udruga. Svatko od njih po vlastitom je ukusu izdvojio troje u svakoj kategoriji te im dao tri, dva, odnosno jedan bod, nakon čega se zbrajanjem bodova došlo do osvajača nagrada.

Smjena na vrhu

Ona za najboljeg sportaša Pule završila je u rukama plivača Bruna Blaškovića, koji je na tronu zamijenio judaša Dominika Družetu. Poput Družete lani, ni Blašković koji studira i trenira s one strane "velike bare" nije se mogao pojaviti na proglašenju, pa je umjesto njega nagradu, koju je zaslužio odličnim rezultatima čiji je vrhunac bilo osmo mjesto na Europskom prvenstvu u Glasgowu u disciplini 100 slobodno, preuzeo otac Silvio.

- Bio je to, moram priznati, neočekivani rezultat. Realnost je bila plasman u polufinale, no Bruno se potajno nadao finalu i kad ga je izborio, u njemu je pokušao ostvariti maksimum te je završilo kako je završilo, prisjetio se Silvio Blašković. - Bruno puno i naporno radi te ostvaruje odlične rezultate, slijedom kojih dolaze i nagrade. Dodatni iskorak u njegovoj karijeri stigao je odlaskom u Ameriku, jer definitivno nigdje u svijetu nema boljih uvjeta za treniranje plivanja nego tamo.

Blaškovića juniora trenutačno muči sitnija ozljeda ramena, ali ona ga ne bi trebala zaustaviti na putu ostvarenja ciljeva koje si je postavio.

- Discipline koje će plivati ostaju iste, 50 i 100 slobodno te 100 delfin, a za ovu godinu plan mu je nastupiti na Svjetskom prvenstvu, koje će se krajem srpnja održati u Južnoj Koreji, dok mu je konačni cilj nastup na Olimpijskim igrama sljedeće godine, zaključio je Blašković.

I u konkurenciji najboljih sportašica došlo je do smjene na vrhu. Prošlogodišnja osvajačica ove nagrade, hrvačica Istarskog borca Andrea Rojnić, i ovaj je put bila među nominiranima, ali morala je priznati primat Valentini Vitasović, članici Triatlon kluba Pula.

- Nikad prije nisam dobila neku sličnu nagradu, niti od Grada Pule, niti od Istarske županije. Nisam bila proglašena ni najboljom sportašicom ni najperspektivnijom te me ova nagrada iznenadila. Naravno da sam sretna i zadovoljna što sam je dobila te mi predstavlja veliku nagradu za sav trud koji sam uložila, ali i još veći poticaj za budućnost, rekla je 16-godišnja Valentina Vitasović, priznavši da su je zadovoljili rezultati ostvareni u 2018. godini, ali i da se nada kako će oni u 2019. biti još bolji. - Glavni cilj mi je pobjeda na prvenstvu Hrvatske, gdje želim obraniti lani osvojen naslov. Premda je sve krenulo od plivanja, na koje se onda nadovezalo trčanje i vožnja bicikle, moram priznati da mi je najdraža disciplina u triatlonu ipak trčanje. Nekako se najviše nalazim u trčanju, što sam potvrdila i osvajanjem Zimske lige, ali idu mi dobro i preostale dvije discipline.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD SUBOTE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater