SJEDNICA

Iz istarskog Stožera civilne zaštite poručili: Svi su spremni za turističku sezonu, ALI TURISTIČKE AMBULANTE SU U PROBLEMIMA. EVO DETALJA

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)

Ilustracija (Snimio Duško Marušić Čiči)


Na redovnoj sjednici Stožera civilne zaštite Istarske županije koja se održala jutros u prostorijama Istarske razvojne agencije u Puli, na temu spremnosti za ovogodišnju turističku sezonu, predstavnici hitnih i ostalih službi, društava, saveza, pravnih osoba, turističkih kuća i javnih ustanova uključenih u održavanje sigurnosti turističke sezone, izvijestili su o uvjetima pripremljenosti. Sjednicu je predvodio šef Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac, a prisutan je, među ostalima, bio i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić.

O situaciji s covidom izvijestio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović, stanje u policiji pojasnio je načelnik istarske policije Alen Klabot, a o pripremljenosti vatrogasaca govorio je Klaudio Karlović. O stanju turističkih ambulanti koje su u problemu zbog nedostatka kadra govorili su dr. Daniel Ferlin iz Istarskih domova zdravlja te dr. Ivica Fedel iz Opće bolnice Pula.

"Većina pravnih osoba, subjekata, oni koji sudjeluju u ljetnoj turističkoj sezoni i koji su pozvani da se primjereno njoj organiziraju, a tu posebno mislim na hitne službe i pravne osobe koje se bave zaštitom građana i imovine, izvršili su potrebne pripreme i u skladu s uvjetima ulaze u sezonu spremni. Isto tako, turističke kuće su u cijelosti napravile gro priprema, u skladu s obavezama i u suradnji s uključenim službama.

Foto

Sjednica Stožera civilne zaštite Istarske županije (Snimila Helena Mostarkić Gobbo)

Postoji evidentan problem koji se odnosi na zdravstveni sustav. Tu su pripreme učinjene, ali ima još prostora da što prije sjednemo i pokušamo iskoordinirati koje su tu mogućnosti", zaključio je Kozlevac i dodao da su prijašnjih godina u zdravstvu bili uglavnom problemi financijske prirode, a sada je to nedostatak kadrova.

Na sjednici su riječ imali i predstavnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Društva crvenog križa Istarske županije, službe Civilne zaštite Pazin, Hrvatske gorske službe spašavanja te Ronilačkog saveza Istarske županije. U ime turističkih kuća obratili su se predstavnici Arena Hospitality Group, Valamara, kampova Valalta i Valsaline Rovinj, Plave Lagune i Maistre, a o prometnoj sigurnosti izvijestili su iz Županijske uprave za ceste, Ceste Pula te Zračne luke Pula. Spremnost na ljetnu sezonu istaknuli su i Javna ustanova Kamenjak, Javna ustanova Natura Histrica te Park prirode Učka.

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU GLASA ISTRE

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater