EPIDEMIJA NA POLUOTOKU

Istra blizu zelenog, Kozlevac sutra s ugostiteljima, predložit će se NOVO POPUŠTANJE MJERA

| Autor: Glas Istre
Dino Kozlevac (snimio M. MIJOŠEK)

Dino Kozlevac (snimio M. MIJOŠEK)


Dino Kozlevac, šef istarskog Stožera, najavio je sastanak s predstavnicima obrtničke komore i Ceha ugostitelja koji će se održati sutra (utorak) i na kojem bi trebao biti sastavljen plan daljnjeg popuštanja mjera.

S obzirom da u cijeloj Hrvatskoj ugostitelji od danas imaju mogućnost izdavati kavu i ostala pića za van, daljnje popuštanje očito znači i otvaranje kafića i restorana, najvjerojatnije u početku samo na terasama.

Kozlevac je danas rekao da se stanje najbolje procjenjuje na razini županije, a pojasnio je i zašto je Istra u nekim mjerama, iako ima najbolju situaciju u zemlji, još tjedan dana zadržala strože mjere.

"Naš cilj je da ne dođe do akumulacije rizika. Zato će kod nas srednje škole, casina i kladionice pričekati još tjedan dana", rekao je Kozlevac.

Dodao je da je Istra blizu zelenoga. "Nadam se da ćemo vrlo brzo doći u zeleno, mada je to teško očekivati s obzirom na okruženje. Ali to nam je cilj jer se bliži turistička sezona, čije otvaranje očekujemo za Uskrs. Sve je ovisno o epidemiološkoj procjeni narednih dana, alči ide prema dobrom...", rekao je Kozlevac za N1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini