Dino Kozlevac (snimio M. MIJOŠEK)
Dino Kozlevac, šef istarskog Stožera, najavio je sastanak s predstavnicima obrtničke komore i Ceha ugostitelja koji će se održati sutra (utorak) i na kojem bi trebao biti sastavljen plan daljnjeg popuštanja mjera.
S obzirom da u cijeloj Hrvatskoj ugostitelji od danas imaju mogućnost izdavati kavu i ostala pića za van, daljnje popuštanje očito znači i otvaranje kafića i restorana, najvjerojatnije u početku samo na terasama.
Kozlevac je danas rekao da se stanje najbolje procjenjuje na razini županije, a pojasnio je i zašto je Istra u nekim mjerama, iako ima najbolju situaciju u zemlji, još tjedan dana zadržala strože mjere.
"Naš cilj je da ne dođe do akumulacije rizika. Zato će kod nas srednje škole, casina i kladionice pričekati još tjedan dana", rekao je Kozlevac.
Dodao je da je Istra blizu zelenoga. "Nadam se da ćemo vrlo brzo doći u zeleno, mada je to teško očekivati s obzirom na okruženje. Ali to nam je cilj jer se bliži turistička sezona, čije otvaranje očekujemo za Uskrs. Sve je ovisno o epidemiološkoj procjeni narednih dana, alči ide prema dobrom...", rekao je Kozlevac za N1.