KLENJE

Investicija vrijedna gotovo 11 milijuna kuna s PDV-om: U GRAČIŠĆU SVEČANO OTVOREN NOVI DJEČJI VRTIĆ

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Kiša je omela svečano otvorenje objekta (Snimio Anđelo DAGOSTIN)

Kiša je omela svečano otvorenje objekta (Snimio Anđelo DAGOSTIN)


U Gračišću, na lokaciji Klenje, svečano je otvoren novi dječji vrtić vrijedan gotovo 11 milijuna kuna s PDV-om.

Izgrađen je uz pomoć sredstava Europske unije i Republike Hrvatske sukladno natječaju "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" u sklopu mjere "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima" iz Programa ruralnog razvoja.

Otvorenju su prisustvovali općinski načelnik Ivan Mijandrušić, ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju Goran Lipavić i ravnateljica pazinskog Dječjeg vrtića "Olga Ban" Vesna Rusijan. Nadzor nad gradnjom ovog kapitalnog objekta obavila je porečka tvrtka Singrad, konzultanti su bili iz pulske tvrtke Eurokonzalting, dok je objekt sagradila labinska građevinska tvrtka De Conte. Objekt je opremila zagrebačka tvrtka Škrinjica, a kuhinju porečka tvrtka Fusio. Otvaranju su prisustvovali pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, pićanski načelnik Ivan Franković i gračaški općinski vijećnici. Objekt je blagoslovio zamjenik mjesnog župnika Zoran Cetinić.

U svakom slučaju, u rujnu će novi dječji vrtić početi s radom. U dvokatni će se objekt, uz popratne sadržaje, smjestiti dva vrtićka i jedno jasličko odjeljenje za ukupno 52 polaznika. Sadašnji se vrtić s tek jednom skupinom djece u cjelodnevnom predškolskom programu nalazi se u prizemlju zgrade područne osnovne škole. Omanji vrtić s 24 mališana sastoji se od dnevnog boravka, predsoblja, sanitarne prostorije i još jedne manje prostorije i prostranog dvorišta. Novi vrtić bit će višestruko veći i sagrađen po najnovijim pedagoškim standardima.

Izgradnja je započela lani sredinom ožujka. Novi objekt sastoji se od suterena i prizemlja povezanih unutrašnjim stubištem i dizalom kojim će se dostavljati hrana u blagovaonicu iz vlastite kuhinje u suterenu. Imat će prostrane sobe, sanitarne čvorove i jednu veliku natkrivenu terasu. Kao osnovni izvor grijanja predviđena je dizalica topline zrak-voda, a kao sekundarni plinski kondenzacijski kotao. Predviđene su instalacije za podno grijanje, kao i ventilacijski sustav. Površina građevinske čestice iznosi 1.698 četvornih metara, a bruto površina građevine 699 četvornih metara.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater