RUSKO TRŽIŠTE

INTERES ZA LUKSUZNE VILE U ISTRI, TOPLICE I LJEČILIŠTA Uniline na Danu hrvatskog turizma u Moskvi

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ

Predstavništvo HTZ-a u Moskvi je organiziralo Dan hrvatskog turizma na kojem su predstavnici hrvatskih turističkih kompanija, a među njima i Unilinea iz Pule, imali priliku povezati se s potencijalnim partnerima iz Rusije i približiti im Hrvatsku kao top destinaciju

Dan hrvatskog turizma u organizaciji predstavništva Hrvatske turističke zajednice u četvrtak se održao u Moskvi. Predstavnici domaćeg turističkog sektora imali su priliku dublje upoznati specifičnosti ruskog tržišta i povezati se s potencijalnim partnerima iz Rusije. Hrvatsku delegaciju u Moskvi predvodili su ministar turizma Gari Cappelli, pomoćnik ministra Tonči Glavina i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, uz domaćinstvo direktora predstavništva HTZ-a u Rusiji Rajka Ružičke.

Dio hrvatske delegacije bili su i predstavnici Unilinea, vodeće kompanije za destinacijski menadžment u Hrvatskoj i regiji - Dario Guljelmović, voditelj prodaje i produkcije u Unilineu i key account manager Marko Borščak.

"Rusko tržište je ogromno i u njemu prepoznajemo zbilja velik potencijal. Na jednom smo mjestu mogli susresti niz potencijalnih suradnika. S ruske strane Dan hrvatskog turizma posjetilo je više od 100 subjekata iz turističkog sektora. Manifestaciju je posjetio i ruski ministar turizma, razni dužnosnici, zainteresirane stranke iz F&B sektora i brojni drugi", izjavio je Dario Guljelmović.

Bogati i siromašni

Rusko je tržište specifično utoliko što za razliku od zapadnih ne uključuje srednju klasu. Ili se radi o gostima iznimno visoke, ili niske platežne moći. Hrvatska je iz Ruske perspektive iznimno zanimljiva destinacija, posebno među klijentelom koja traži vrhunsku uslugu i odsjeda u hotelima s pet ili četiri zvjezdice. Najveća prepreka osnaživanju suradnje s partnerima iz Rusije je vizni režim. Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, gosti iz Rusije za ulazak u našu zemlju moraju dobiti vizu. Kao pozitivan primjer rješavanja te prepreke Guljelmović ističe prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u nogometu održano u Rusiji, kada je navijačima s ulaznicom bilo relativno jednostavno ishodovati potrebne vize.

Zanimljiva unutrašnjost Istre

Gosti iz Rusije su odlični potrošači vrlo visoke platežne moći. Osim klasičnog turizma, postoji velik potencijal u zdravstvenom turizmu. Zanimaju ih naše toplice i lječilišta. Guljelmović naglašava da velik interes postoji za odsjedanje u vilama u unutrašnjosti Istre. U posljednje je vrijeme takav vid turizma trend, a u Rusiji je posebno naglašen. Ruske goste zanima vrhunski smještaj, žele vile na top lokacijama, s bazenom i drugim sadržajima.

"U Unilineu na ruskom tržištu vidimo veliki potencijal i na tome intenzivno radimo. Rusi, poput Hrvata, preferiraju kasniji booking i tek sada završavaju brošure za novu sezonu, tako da je ovo bilo idealno vrijeme za održavanje manifestacije kao što je Dan Hrvatskog turizma", zaključuje Guljelmović.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum