PAZINSKI KOLEGIJ

Humanitarni koncert Caritasa Porečke i Pulske biskupije: BISKUP KUTLEŠA OBITELJI MARINIĆ URUČIO KLJUČ NOVOG DOMA

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Koncert Caritasa Porečke i Pulske biskupije donio je obilje radosti

Koncert Caritasa Porečke i Pulske biskupije donio je obilje radosti


Humanitarni koncert Caritasa Porečke i Pulske biskupije u subotu je u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija okupio više od 1.700 posjetitelja.

Održan je u znak podrške djelovanju misionara, ali i svečanog uručenja ključa obiteljske kuće obitelji Marinić, samohranom ocu sa šestero malodobne djece, kao i podjeli stipendija učenicima i studentima.

Sredstva za misionara

Koncert je održan pod geslom "Kristova Crkva u misiji u svijetu" povodom obilježavanja 100. obljetnice Apostolskog pisma pape Benedikta XV. "Maximum illud". Ravnatelj dijecezanskog Caritasa Željko Zec predstavio je tijek izgradnje obiteljske kuće obitelji Marinić koja je u selu Bričanci, nedaleko Svetvinčenta, provedena biskupijskim sredstvima i sredstvima Hrvatskog Caritasa i Valamara.

Dijecezanski ravnatelj Papinskih misijskih djela Mirko Vukšić istaknuo je da će prihod s ovog koncerta biti u potpunosti namijenjen za djelovanje najmlađeg biskupijskog misionara Luke Pranjića, koji je otišao u Ekvador početkom rujna.

Porečki i pulski biskup Dražen Kutleša djeci obitelji Marinić svečano je uručio ključ njihovog novog doma, Dubravki Rački Grubiša uručio je biskupijsko priznanje za dugogodišnje pomaganje Biskupijskoj zakladi Blaženi Miroslav Bulešić te za svestranu zauzetost u Crkvi, a dijecezanskom ravnatelju Vukšiću ček s iznosom od 50 tisuća kuna za pomoć Pranjićevoj misiji.

Dodijeljeno 228 stipendija

Inače, ove je godine dodijeljeno ukupno 228 stipendija učenicima osnovnih i srednjih škola te studentima, sveukupnog iznosa od 668 tisuća kuna. Ove je godine odobreno manje stipendija nego inače, jer je ove godine bilo potrebno izdvojiti više biskupijskih sredstava za centar palijativne skrbi kojeg biskupija gradi u Puli.

Koncert je državnom himnom i drugim pjesmama otvorio Mješoviti pjevački zbor "Roženice", a uslijedio je nastup klape Teran iz Trviža, Limene glazbe iz Pazina, pjevačica Nine i Anje Fakin, recitatorica Lucije Pilat i Antee Grgić, pjevača Gianluce Draguzeta, kantautor duhovne glazbe Davor Terzić sa suprugom Vesnom, Rite Meden Bilić na gitari i Marije Meden, sestara iz Kanfanara, te združenih zborova mladih iz Župe Žminj te iz Franjevačkog samostana Pohođenja Marijina iz Pazina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater