TRI GODINE NAKON TRAGEDIJE

HRABRI TATA I NJEGOVA DJECA NISU SAMI: Caritas će u Bokordićima graditi kuću za sedmeročlanu obitelj Marinić

| Autor: Patricija SOFTIĆ
Obitelj Marinić

Obitelj Marinić


Na zemljištu u vlasništvu biskupije u selu Bokordići, sagraditi će kuću u kojoj bi obitelj Marinić, otac i šestoro djece, mogli besplatno živjeti sve dok bude potrebe za time. Nakon toga bi ta kuća i dalje služila istoj svrsi, za smještaj potrebitih obitelji

Caritas biskupije Porečko-pulske odlučio je na zemljištu u vlasništvu biskupije u selu Bokordići sagraditi kuću u kojoj bi obitelj Marinić, otac i šestoro djece, mogli besplatno živjeti sve dok bude potrebe za time. Nakon toga bi ta kuća i dalje služila istoj svrsi, za smještaj potrebitih obitelji.

Iznenada ostali bez mlade majke

Valja podsjetiti da su Ivan Marinić iz Žminja i njegovo šestero djece bili sasvim prosječna, nevidljiva obitelj iz Istre, sve dok ih 10. siječnja 2016. nije zadesila tragedija. Tog jutra Ivanovu je suprugu Željku (28), majku njihove djece, od kojih je najmlađe u tom trenutku imalo samo tri mjeseca, iznenada izdalo srce. To što su liječnici rekli da se vjerojatno radilo o nasljednim faktorima koji se nisu mogli niti predvidjeti niti prevenirati, njima nije bilo nimalo utješno. Život im se u trenu iz korijena promijenio i ostavio veliku prazninu koju ništa ne može ublažiti.

Tada su se mnogi ljudi pokrenuli i putem brojnih humanitarnih akcija i individualnih gesti omogućili Ivanu i njegovoj djeci da ostanu zajedno i žive što normalnije mogu, a čine to i dan danas. No, Marinići su u Žminju, na svom malom imanju koje je vrijedni tata Ivan pokrenuo, podstanari, a primanja su im skromna. Zato je Caritas biskupije Porečko-pulske odlučio da na zemljištu u vlasništvu biskupije u selu Bokordići sagradi kuću u kojoj bi Marinići mogli besplatno živjeti sve dok bude potrebe za time.

Priključak za vodu na račun Općine

Kako doznajemo, kuću grade zahvaljujući sredstvima koje su do sada prikupili svojim humanitarnim radom, između ostalog i zahvaljujući humanitarnom koncertu koji je 1. prosinca 2018. održan u sportskoj dvorani Pazinskog kolegija, a na kojem je prikupljeno 55 tisuća kuna. Naravno da ta sredstva nisu dovoljna za realizaciju ovog projekta, no kuća će se, sudeći prema dosadašnjem odazivu javnosti, zasigurno izgraditi.

Dijelom će im u tome pomoći i Općina Svetvinčenat koja je na nedavno održanoj sjednici vijeća spremno udovoljila zamolbi Caritasa da ih se oslobodi plaćanja komunalnog doprinosa u iznosu od 33.602 kune. Osim toga, kako doznajemo od pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela Općine Svetvinčenat Alena Doblanovića, Općina će im o svom trošku omogućiti priključak vode za tu kuću, a nakon što se naseli na području općine i prijave svoje prebivalište, ovaj supertata i njegova djeca moći će ostvariti sva prava iz općinske Odluke o socijalnoj skrbi, koja uključuje, primjerice, pravo na besplatne školske udžbenike i marende. No, ono što je najbitnije od svega, Marinići će ipak uspjeti živjeti malo lakše i opuštenije, zajedno sa svojom malom farmom o kojoj svi zajedno brinu s puno ljubavi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater