POJAČAN PROMET

GUŽVE NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA: Na Kaštelu i Plovaniji čeka se i do sat i pol vremena, kolona automobila duga nekoliko kilometara proteže se na Ipsilon

| Autor: Glas Istre / Hina
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, autocestama A2 i A3 te na pojedinim graničnim prijelazima, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK) koji savjetuje vozače da zbog čestih usporavanja i vožnje u kilometarskim kolonama pripaze na udaljenost između vozila.

Vrlo je gust promet osobnih vozila u oba smjera na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom, na ulasku s Mađarskom i izlasku sa Srbijom, a zbog aktualnih epidemioloških kontrola moguća su i duža čekanja.

Tako se danas oko 13 sati na graničnom prijelazu Plovanija za ulaz u Hrvatsku čeka oko pola sata, a za izlaz sat i pol.

Na graničnom prijelazu Kaštel je veća gužva, te se u oba smjera čeka oko sat i pol vremena za prelazak granice, a kako javlja HAK, kolona vozila koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko 3 kilometra.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog veće gustoće prometa kolona vozila se kreće u povremenim zastojima između čvorova Lučko i Karlovac u smjeru Dubrovnika. Gustoća prometa povećana je između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru Dubrovnika, a prije naplatne postaje Karamatići kolona vozila duga je oko 500 metara.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kod naplatnih postaja Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je duga oko tri kilometra.

Zbog pojačanog prometa na A3 u smjeru Lipovca između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru naplatne postaje Lučko kolona vozila proteže se oko pet kilometara, te u smjeru Bregane između čvora Buzin i čvora Lučko u smjeru Lučkog oko dva kilometara.

Zbog prometne nesreće između čvora Buzin i Lučko u smjeru Bregane vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, a kolona se proteže oko dva kilometra.

Kolona osobnih i teretnih vozila ispred graničnog prijelaza Bajakovo duga je oko osam kilometara.

HAK također upozorava vozače da se zbog vozila u kvaru na autocesti između naplatne postaje Demerje i čvora Donja Zdenčina u smjeru Dubrovnika promet vodi po dvije prometne trake.

U trajektnim lukama i pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima očekuje se povremeno gust promet i čekanja za ukrcaj.

Trenutačno željeznički putnički prijevoz teče uglavnom redovito.

Zbog upozorenja od toplinskog vala, HAK savjetuje svima koji putuju na dužim relacijama da to čine rano ujutro ili kasnije navečer, a izbjegavaju vožnju i putovanje tijekom dana kada temperature dosežu svoj maksimum.

Tijekom puta treba se češće zaustaviti i rashladiti te piti dovoljno tekućine i umjereno koristiti rashladni uređaj u vozilu. Nikada ne ostavljajte djecu ili životinje u parkiranom vozilu. Ako se tijekom vožnje osjećate loše odmah se zaustavite i potražite liječničku pomoć, savjeti su HAK-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum