"Pazin - Grad u pokretu"

GRADSKI STADION U PAZINU: Igralište s umjetnom travom

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Pomoćno nogometno igralište kraj Gradskog stadiona

Pomoćno nogometno igralište kraj Gradskog stadiona


Pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom sagrađeno pokraj Gradskog stadiona u Pazinu svečano su otvorili pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak.

Državni tajnik Družak je istaknuo da je pazinski projekt jedan od njih 43 koje su ove godine financirali s ukupno više od 15 milijuna kuna. Izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta bitno će doprinijeti razvoju vrhunskog sporta i povećati uključenost mladih u organizirane oblike sporta, zaključio je Družak.

Ono se planira koristiti kao sportsko-rekreacijska zona za pedagoške sportske programe obližnje osnovne i srednje škole te za rekreacijske gradske sportske programe uključujući lokalna, regionalna i nacionalna sportska natjecanja. Sva oprema koja će se koristit na novoizgrađenom pomoćnom igralištu projektirana je i predviđena na način da udovoljava standardima HNS-a i UEFA-e.

Za izgradnju i opremanje pomoćnog nogometnog igrališta osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 3,5 milijuna kuna, te je izgradnju sufinanciralo Ministarstvo turizma i sporta, Nogometni savez Istarske županije i gradska tvrtka Pazin sport. Predsjednik NSIŽ Darko Raić Sudar istaknuo je važnost ovog objekta za potrebe Nogometnog kluba Pazinka.

- Izgradnja nove infrastrukture doprinosi boljoj kvaliteti i raznovrsnosti nogometnih treninga i provođenja sportskih programa, te se time ostvaruje i veća ponuda nastavnih i izvannastavnih aktivnosti, razvoju i unapređenju tjelesnog zdravlja kod djece, što će u budućnosti donijeti boljoj ukupnoj slici zdravlja stanovništva, istaknuo je gradonačelnik Krulčić.

Pod krilaticom "Pazin - Grad u pokretu" u planu je nastavak stvaranja sportsko-rekreativnog centra. Prva bi trebala uslijediti rekonstrukcija atletske staze.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater