OBNOVA

Gradonačelnik Peršurić obišao radove u Zavičajnom muzeju Poreštine: DRAGO MI JE DA SU U PROJEKT OBNOVE MUZEJA UKLJUČENE LOKALNE SNAGE

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
Gradonačelnik Peršurić ispred Zavičajnog muzeja

Gradonačelnik Peršurić ispred Zavičajnog muzeja


 Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je, u društvu ravnateljice Zavičajnog muzeja Poreštine Elene Uljančić i kustosa Gaetana Benčića, radove koji se trenutno izvode na kompleksu Palače Sinčić. Ovi građevinski radovi u samom srcu starogradske jezgre koji su u tijeku, financiraju se iz proračuna Grada Poreča u iznosu od 400.000 kuna, dok dodatnih 100 tisuća kuna osigurava talijanska Regija Veneto. Radove izvodi tvrtka Kapitel d.o.o. iz Žminja.

Gradonačelnik Peršurić izrazio je zadovoljstvo da su radovi nastavljeni te naglasio kako je cijeli projekt obnove Zavičajnog muzeja Poreštine gotov, sa svim potrebnim dozvolama i suglasnostima.

- Sada čekamo otvaranje EU natječaja kako bismo projekt potpune obnove muzeja prijavili na sufinanciranje. Drago mi je da nas je financijski podržala Regija Veneto, a i općenito da su u projekt obnove muzeja, uz stručni tim iz našeg muzeja, uključene i druge 'lokalne snage', zaključio je Peršurić.

Kako je u nastavku naglasila ravnateljica Elena Uljančić, trenutno se obnavljaju međukatne konstrukcije barokne palače Sinčić.

- To nas posebno veseli jer ćemo kroz ovu fazu obnove dobiti naše salone natrag. Obnovili smo ih, ojačali čeličnim gredama te ćemo polako moći početi koristiti unutarnje prostore naše palače, rekla je ravnateljica, izrazivši nadu da će turističku sezonu ustanova dočekati s dijelom muzeja u funkciji, na zadovoljstvo cijelog tima ali i gostiju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of