U POREČKOM NASELJU ŠPADIĆI S GRADILIŠTA SE BLATO I MULJ ISPUMPAVAJU U MORE

Grad prijavio investitora inspekciji zbog onečišćenja mora


Iako su komunalni redari Grada Poreča nakon prijave zabrinutih građana reagirali još prošlog tjedna i investitora koji obnavlja luksuznu vilu u naselju Špadići prijavili inspekciji Ministarstva zaštite okoliša, to ga nije omelo da nastavi s ispumpavanjem blata i mulja u more.

?

Naime, onečišćenje mora dogodilo se zbog rekonstrukcije kuće za odmor, smještene na iznimno atraktivnoj poziciji do mora, ispod hotela Valamar Pinia. Kako smo ustanovili na licu mjesta, u dvorištu kuće iskopana je velika rupa u koju je u cijelosti stao bager koji obavlja radove. Potom je cijev razvučena iz jame pa sve do mora, preko plaže. U ovo doba godine tim dijelom šetaju brojni građani, rekreativci, majke s dječjim kolicima i starije osobe koje su posljednjih dana morale preskakati cijev kojom se ispuštala onečišćena voda. I danas ujutro smo se uvjerili da je more u tom dijelu zaljeva i dalje blatno.

Redari su gradilište posjetili 11. siječnja, doznajemo od glasnogovornice Grada Poreča Ajne Temimović, a nama su građani ponovno u nedjelju popodne poslali video snimljen mobitelom na kojem je razvidno da se investitor, odnosno izvođač radova oglušio i nastavio u more iskrcavati blato i onečišćenu vodu u velikim količinama, kao da se radi o deponiju. (T. KOCIJANČIĆ, fotografije snimili čitatelji)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater