U POREČKOM NASELJU ŠPADIĆI OVIH KIŠNIH DANA MJEŠTANI VOZE OTEŽANO ZBOG PRLJAVOG KOLNIKA

Blato na kolniku dolazi s kamiona i gradilišta hotela Laguna Parka


Iako zakon nalaže da vozila koja izlaze s gradilišta na kolnik prometnice moraju prije toga ukloniti blato s kotača, situacija u porečkom naselju Špadići, gdje se već mjesecima odvija obnova hotelskog kompleksa Laguna Park, nije baš po propisima. Ovih dana pada kiša i vrijeme je stalno vlažno, pa se blato, kako su nas obavijestili čitatelji, po cestama može naći od gornjih Špadića, odnosno od kružnog toka kod poliklinike Rident pa sve kroz Ulicu Špadići do Materade i Malog Maja.

Na gradilište se ulazi na dva mjesta

Žitelji ovih porečkih naselja opravdano su nezadovoljni i počinju gubiti strpljenje, jer tjednima gledaju kako kamioni izlaze s gradilišta i nanose blato po prometnicama.

Investitor je porečka hotelijerska tvrtka Plava laguna koja je postojeći hotel i bungalove srušila. Na njihovom se mjestu za ukupnu vrijednost od 35 milijuna eura grade potpuno novi hotel, apartmani, vile i veliki bazenski kompleks koji će dobiti naziv Laguna Park Resort. Radovi su startali lani početkom listopada i moraju biti gotovi do početka srpnja ove godine.

Glavni izvođač je tvrtka Kamgrad koja s kooperantima radi zaista tijekom cijeloga dana, i tako svaki dan počevši od ranog jutra, jer rokovi za dovršetak su kratki. Stoga je i promet kamionima i teškom mehanizacijom konstantan, naročito u Ulici Špadići, iz koje se na gradilište ulazi i ulazi na dva mjesta.

Na prometnicama blata ne smije biti

Tražili smo očitovanje Plave lagune, odakle su prenijeli očitovanje Kamgrada koji tvrdi kako poduzimaju sve mjere za sprečavanje širenja blata izvan gradilišta. Kažu kako prije izlaska kamiona s gradilišta peru kotače, ali i blato na prometnicama -nešto svojom mehanizacijom, a nešto angažiranjem gradskog komunalnog poduzeća.

No, dok se jedan od radnika i vozač kamiona trude oko pranja velikog kamiona šmrkom, na ulicu nesmetano izlaze druga vozila s blatom na kotačima. Zakon je jasan i kaže da blata na prometnicama ne smije biti. Predviđena kazna je tisuću kuna, ali to ako se nekoga uhvati na djelu. No, zakona se u ovoj priči očigledno ne drže svi, dok građani – izgledno je – trebaju i dalje biti strpljivi.

Uređuje se parkiralište u Ulici Stipe Rajka

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča počeo je uređivati parkiralište u Ulici Stipe Rajka u Mjesnom odboru Mate Balota. Kako saznajemo iz gradske uprave, dimenzije pet novih parkirališnih mjesta kod kućnog broja 28 bit će 2,6 x 5 metara, a dodatno će biti uređena i površina za kontejnere komunalnog otpada. Ukupna površina zahvata je 70 četvornih metara, a vrijednost planiranih radova je 25.000 kuna s uključenim PDV-om.

Radove izvodi poduzeće Cesta iz Pule temeljem ugovora o izvođenju asfalterskih radova na rekonstrukciji cesta, nogostupa i putova na području Grada Poreča u 2017. i 2018. godini. (T. KOCIJANČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater