NAJNOVIJEPODIGNUTA KAZNENA PRIJAVU PROTIV NEPOZNATIH OSOBA

GALIŽANA Policija i dalje traga za razularenim razbijačima


Ovim putem pozivamo građane koji raspolažu s informacijama o mogućim počiniteljima ili imaju bilo kakva druga korisna saznanja o navedenom događaju, da se jave u Policijsku postaju Pula

 

Ponoćno slavlje u novogodišnjoj noći na galižanskom je trgu Piazza Grande rezultiralo vandalizmom. Kako su nas 1. siječnja obavijestili mještani, nakon što je otkucala ponoć, krenula je glasna i duga pirotehnička zabava jedne skupine, pretpostavljaju, mladih osoba. Međutim, nakon toga mještane su uznemirili dreka i glasni zvuci razbijanja sa place, a kasnije nam je i policija potvrdila da je pozvana zbog vandalizma na malom galižanskom trgu na kojem su razbijene betonske žardinjere za cvijeće, ukrasi s bora, telefonska govornica, vanjska jedinica jednog klima uređaja i dvije razvodne kutije za telefon.

Prijava stigla tek 10. siječnja

Jučer nam je iz Policijske postaje Pula potvrđeno da su tek 10. siječnja zaprimili i službenu prijavu za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, a vezano za uništavanje javne imovine na Velikom trgu u Galižani. Prijavu je, kažu, podnio komunalni redar Grada Vodnjana, kao i prijedlog za kazneni progon protiv nepoznatog počinitelja.

- Policijski službenici do sada poduzetim izvidima nisu utvrdili identitet počinitelja koji su na Velikom trgu uništili i oštetili javnu imovinu te nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja. Ovim putem pozivamo građane koji raspolažu s informacijama o mogućim počiniteljima ili imaju bilo kakva druga korisna saznanja o navedenom događaju, da se jave u Policijsku postaju Pula, na brojeve telefona 192 ili 052-532629 ili putem e-maila istarska@policija.hr. Napominjemo da građani informacije mogu dostaviti i anonimno putem mobilne aplikacije Policija - Sigurnost i povjerenje, kažu iz Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Osim ove prijave, dodaju, policija ove godine nije zaprimila druge prijave za narušavanje javnog reda i mira ili uništavanje javne imovine na području Galižane.

Moguće nadzorne kamere na Placi

Ukoliko bi Grad Vodnjan odlučio podržati prijedlog mještana da se barem na spomenutu placu u Galižani postave sigurnosne kamere, kako bi se ubuduće spriječili ovakvi nemili događaji, iz policije odgovaraju da nadležna policijska uprava može, na prijedlog jedinica lokalne samouprave, izdati odobrenje na temelju kojeg se poslovi privatne zaštite, odnosno video nadzora, mogu obavljati na javnoj površini.

Međutim, za sada Inspektorat unutarnjih poslova Policijske uprave istarske nije zaprimio takav zahtjev Grada Vodnjana.

Inače, već u jutarnjim satima 1. siječnja komunalni su redari stigli u Galižanu i počistili sav nered zaostao po cijelom trgu od večernjeg vandalizma, vrativši na mjesto poneku čudom preživjelu žardinjeru, dok su druge zamijenili novima, a pokupili su i zemlju za cvijeće iz razbijenih žardinjera koje je bilo posvuda.

Gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović tom je prilikom osudio ovaj vandalski čin poručivši svima da je devastacija javne imovine isto što i razbijanje po vlastitoj kući, jer se javni prostori uređuju javnim novcem, odnosno iz prikupljenih prireza i drugih davanja svih mještana. (Patricija SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam