POSVEĆENO IVANU TODORIĆU

VELIKA FOTO GALERIJA I VIDEO/U Valbandonu se trči za Ivana. Humanitarna utrka za preminulog policajca

| Autor: Glas Istre


Na području Valbandona i Štinjana danas se održava druga memorijalna utrka posvećena policijskom službeniku Ivanu Todoriću, koji je prije četiri godine tragično stradao u prometnoj nesreći. Organizator je zaprimio 236 prijava.

Riječ je o utrci koju su organizirali Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule u povodu Dana policije i četvrte godišnjice smrti policijskog službenika Todorića.

Utrka je i humanitarnog karaktera, stoga će se sav prihod od utrke usmjeriti Zakladi policijske solidarnosti.

Utrka je startala i završava u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle su se trkači uz more uputiti prema štinjanskim utvrdama. Trkači su birali između dvije staze - glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecali su se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Organizatori su za trkače pripremili bogate startne pakete pa tako svakog sudionika dočekala torba za tenisice i majica memorijala te pokloni sponzora.

Na prošlogodišnju, prvu humanitarnu utrku, prijavilo se gotovo 200 osoba te je prikupljeno više od 12 tisuća kuna za Zakladu policijske solidarnosti. Njezin rad potpomaže oko 65 posto policijskih službenika, a novac se najvećim dijelom koristi u slučaju pogibije policijskih službenika i pomoći njihovim obiteljima, teških oboljenja policajaca ili članova njihovih obitelji te u slučaju elementarnih nepogoda. Zaklada je ove godine isplatila preko milijun kuna pomoći potrebitim policijskim službenicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater