u spomen na policijskog službenika

Prijave za humanitarnu utrku 3. Memorijal Ivana Todorića

| Autor: Glas Istre
Start prošlogodišnje utrke (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Start prošlogodišnje utrke (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule i ove će godine organizirati utrku u spomen na policijskog službenika Ivana Todorića.

Humanitarna utrka 3. Memorijal Ivana Todorića održat će se u subotu 30. rujna u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uputiti uz more prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Novac za pomoć policajcima

Iz PU istarske pozivaju trkače, rekreativce i šetače da se i ove godine odazovu i da u sportskom duhu svi zajedno odaju počast policijskom službeniku koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege.

Ivan je bio djelatnik Policijske postaje Pula, a stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći kod Krnice. Krenuo je u policijsku postaju, u dnevnu smjenu, u odori koju je volio i s ponosom nosio.

Bio je među najboljim polaznicima u svojoj generaciji, a u Policijskoj upravi istarskoj bio je poznat kao pravedan, vrijedan i uzoran policajac. Ljubav prema policiji i plavoj boji bila mu je obiteljska crta. Njegov otac Zlatko umirovljeni je djelatnik Policijske uprave istarske, dok je Ivanov stric Stanislav još uvijek djelatnik policijske uprave.

Utrka u sjećanje na Ivana TodorićaUtrka u sjećanje na Ivana Todorića

Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti, koja pomaže policijskim službenicima i njihovim obiteljima u različitim teškim situacijama. Najviše pomoći zaklada je do sada dodijelila za potrebe liječenja policijskih službenika ili članova njihovih obitelji te za kupnju medicinskih pomagala, a velika pomoć pružena je i policijskim službenicima koji su ostali bez svojih domova za vrijeme elementarnih nepogoda u Petrinji i Slavoniji.

Prijave najkasnije do 26. rujna

Prijave na utrku zaprimaju se putem poveznice: 3. Memorijal Ivana Todorića najkasnije do 26. rujna. Aktivni i umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prilikom prijave kao klub navode MUP i ustrojstvenu jedinicu /umirovljeni.

Za rane prijave do 31. srpnja startnina iznosi 10 eura, a za kasne prijave startnina je 15 eura ili više, a novac se uplaćuje direktno na račun Zaklade policijske solidarnosti IBAN HR0723900011100332922 te je prilikom podizanja startnog broja potrebno predočiti dokaz o uplati.

"Više informacija o utrci može se pronaći u raspisu utrke, a ovim putem pozivamo sve trkače i one koji žele prošetati ili potrčati kraćom stazom da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast jednom poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege. Obujmo tenisice i potrčimo za Ivana!", poručili su iz PU istarske.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater