U MEDULINU I PULI

FESTIVAL BOŠNJAČKE KULTURE U ISTRI: Iz ljubavi prema Istri te Bosni i Hercegovini

| Autor: Helena MOSTARKIĆ GOBBO
Festival Bošnjaka u Medulinu

Festival Bošnjaka u Medulinu


U organizaciji Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre u petak, 24. lipnja te subotu, 25. lipnja, održan je 17. Festival bošnjačke kulture u Istri, zasigurno jedan od najstarijih Festivala nacionalnih manjina u Istri. Kao i dosadašnjih godina program je održan na otvorenom, na trgu kod Malina na vitar u Medulinu i na pulskoj Portarati, kako bi se, po riječima organizatora, svi osjećali dobrodošlo.

Prisutnima su se pozdravnim govorima obratili potpredsjednica Savjeta za nacionalne manjine RH Mirjana Galo, zamjenica župana Istarske županije Jessica Aquavita, zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul, viši savjetnik za poslove načelnika Općine Medulin Gianni Bužleta, načelnik Općine Ključ Nedžad Zukanović te načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović. U bogatom kulturno-umjetničkom programu, sevdalinku je predstavio ansambl Šadravan iz Rijeke i gosti, a KUD „Gradačac“ iz Gradačca iz BiH, približio je djelić bosanske kulturne baštine i to kroz tradicionalne igre i plesove, kao i KUD Đulistan iz Labina, KUD Kršanski ljiljani iz Kršana te profesor harmonike Demir Krupić iz Sanskog Mosta.

Kako je jedan od ciljeva Festivala bošnjačke kulture u Istri i uspostava suradnje između gradova i općina u BiH te onih u kojima djeluje Nacionalna zajednica Bošnjaka Istre, podrškom načelnika općina Ključ i Sanski Most uspostavljeni su dogovori oko suradnje i na drugim područjima. Podršku Festivalu pružili su Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske, Istarska županija, Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule te Općine Medulin i Marčana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum