VRSAR

DRŽAVNO PRVENSTVO I KUP ALPE ADRIA SPORTSKIH PILOTA: Dvanaest pilota natjecalo se u preciznom slijetanju

| Autor: S. BRAJKOVIĆ
Natjecatelj pri preciznom slijetanju

Natjecatelj pri preciznom slijetanju


Upravo završeno 3. državno prvenstvo pilota sportsko rekreativnih zrakoplova u Vrsaru čiji je organizator i domaćin bio Aero klub Vrsar, okupilo je dvanaest pilota u ovoj kategoriji koji su se natjecali u disciplini preciznog slijetanja. Ovogodišnjem prvenstvu prisustvovala su i dva najvažnija sportska dužnosnika u Hrvatskoj, državni tajnik za sport Tomislav Družak i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša, ovaj puta u dvostrukoj ulozi, onoj predsjednika HOO-a, ali i natjecatelja koji je branio boje Aero kluba Vrsar čiji je potpredsjednik.  

Iako su piloti Krila Kvarnera iz Rijeke uoči ovog državnog prvenstva slovili kao favoriti i najavili oštru konkurenciju, rezultati su ove godine bili na strani vrsarskih pilota. U prvome slijetanju prva dva mjesta pripala su domaćim pilotima, mladome Dinu Hafizoviću i veteranu Franji Grgiću, dok je treći bio Riječanin Tomislav Sinko. Drugi krug pripao je domaćem pilotu Darku Radiću, srebrni je bio Riječanin Žarko Ljuština, a domaći Serđo Kokot bio je treći.

Treći krug protekao je u dominaciji trojice pilota Aero kluba Vrsar : prvi je, nakon dinamične utakmice bio Zlatko Mateša, drugi Dino Hafizović a treći Serđo Kokot. Zbrajanjem bodova došlo se do generalnog plasmana pa je ukupni pobjednik 3. državnog prvenstva za 2020. godinu Dino Hafizović, srebro je pripalo Serđu Kokotu, a bronca Darku Radiću, sva trojica članovi Aero kluba Vrsar. Time su ove godine ponovno preuzeli poziciju najboljih u Hrvatskoj, koju su im prošle godine preuzeli Riječani Tomislav Sinko i Žarko Ljuština. 

Organizator je istovremeno iskoristio lijepo vrijeme pa je po završetku državnog održano i međunarodno natjecanje 6. Alpe Adria Kup, gdje je u generalnom plasmanu prvo mjesto pripalo pilotu Krila Kvarnera Lovri Badurini. Drugo i treće mjesto pripalo je članovima Aero kluba Vrsar, Zlatku Mateši i Serđu Kokotu. Direktor natjecanja, alfa i omega Aero kluba Vrsar Rajko Tomašić sa sucima Vladimirom Mikcem i Brankom Maraso, sigurno je vodio oba natjecanja. Pokrovitelj 3. državnog prvenstva bio je Hrvatski zrakoplovni savez uz sponzorstvo Turističke zajednice Vrsar.

Zlatko Mateša i Tomislav Družak izrazili su zahvalu svim pilotima natjecateljima koji su se odazvali ovom državnom prvenstvu koje se održavalo u specifičnim uvjetima iz poznatih razloga, potom organizatorima koji su to vrlo dobro odradili, pokrovitelju i sponzoru Turističkoj zajednici Vrsar, naglasivši da ovaj sportski događaj istovremeno sadrži i elemente turističke promocije Vrsara, jer je jedan od rijetkih događaja održanih ove godine na ovoj destinaciji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum