dar koji život znači

Druženje istarskih darivatelja krvi na Dubrovi: "Uz spašavanje života, čine društvo boljim"

| Autor: Branko Biočić
Darivatelji krvi na Dubrovi

Darivatelji krvi na Dubrovi


Darivatelji krvi Istarske županije okupili su se u subotu u organizaciji Društva Crvenog križa Istarske županije na godišnjem susretu uz druženje i igre. Darivatelji iz sedam gradskih društava Crvenog križa natjecali su se u briškuli i trešeti, pikadu, cornholu i potezanju konopa dok planirani mali nogomet nije održan. Predsjednik Društva Crvenog križa Istarske županije Igor Laković iz Poreča na otvaranju je pozdravljajući oko 120 darivatelja iz cijele Istre između ostaloga rekao

- Ovih nekoliko godina iza nas bilo je dosta zahtjevno, ali i u koroni ste vi, darivatelji, pokazali svoje veliko srce i niste odustali od akcija već ste bili uz nas u velikom broju. Mi zaista cijenimo vašu plemenitost i dar koji dajete drugima. Zato želimo da se danas svi zajedno malo zabavimo, odmorimo i podružimo. U ime svih nas još jedno veliko hvala i sretno svima u igrama, rekao je Laković.

U ime Grada Labina sudionike je pozdravila predsjednica Gradskog vijeća Eni Modrušan te istaknula kako darivatelji krvi svojim činom, radom, plemenitošću i humanošću obogaćuju svaku lokalnu zajednicu i čine je boljom i ljepšom za život. 

Svečanost otvorenja vodila je Vanesa Šujević iz Pazina, koja je iznijela županijske rezultate u darivanju krv. U osam ovogodišnjih mjeseci akcijama je pristupilo 4.828 darivatelja od kojih je 4.494 dalo krv, među kojima je bilo novih 249 darivatelja, a plan je do kraja godine prikupiti osam tisuća doza krvi.

Za glazbeni ugođaj druženja brinuo se DJ Marin. Svaku od disciplina vodili su volonteri koji su sudjelovali u organizaciji ovog susreta. U pikadu kod muškaraca najbolji je bio Izabel Vlahović iz Pazina a kod žena Morin Kudić iz Labina. U cornholu pobijedio je Josip Mogorović iz Labina a u briškuli i trešetu slavili su Pazinjani Davor Dušić i Rino Pernić. U potezanju konopa ekipa Pazina bila je jača od kombinirane ekipe Pule i Labina. Konop su potezale i žene i to miješane ekipe Labina, Pule, Buja, Pazina i Poreča. Svi pobjednici dobili su medalje koje su im uručili ravnateljica županijske organizacije Crvenog križa Sandra Stipanov i predsjednik Igor Laković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter