ČELNIK STOŽERA

Dino Kozlevac objasnio zašto Istra mora imati STROŽE MJERE OBRANE OD KORONE NEGO OSTATAK HRVATSKE

| Autor: Glas Istre

Čelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac rekao je za N1 da su jedini u Hrvatskoj ograničili rad kafića do 2 sata iza ponoći jer su se pojavili slučajevi virusa u noćnim klubovima.

Što se tiče manifestacija koje su otkazane, poput Pulskog filmskog festivala, Kozlevac je rekao da su epidemiolozi surađivali s organizatorima do posljednjeg trenutka i nastojali da se stvore uvjeti za održavanje, ali su, s obzirom na situaciju u zemlji i rast oboljelih, došli do zaključka da je bolje ne riskirati.

"Mi u Istri imamo preko 150.000 turista i zato moramo imati strože mjere", rekao je Kozlevac.

Dodao je da je sezona, odnosno broj gostiju, iznenadila i optimiste.

"Ali usprkos tome nismo imali niti jedan incident - niti jedan turist se nije požalio na simptome", rekao je Kozlevac, ponovivši tri zlatne mjere kojih se svi moraju pridržavati: distanca, higijena i maske.

"Daljnje mjere? Situacija će diktirati, ali ono što sada znamo - neće biti restrikcija, zabrana, zatvaranja", kaže Kozlevac.

Dobra je vijest i da je situacija u Domu za stare u Umagu pod kontrolom.

"Situacija je apsolutno pod kontrolom. Brisevi su negativni, ostajemo na brojci koju smo komunicirali. Mogao bi se pojaviti još koji pozitivan, ali situacija je za sada mirna", rekao je Kozlevac za N1.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater