ROVINJ

Digitalizacija konačno zahvatila i sportske klubove

| Autor: N. TODORIĆ
Lorenzo Gašparić i Roberto Krevatin potpisali su ugovor za SOM sport (N. TODORIĆ)

Lorenzo Gašparić i Roberto Krevatin potpisali su ugovor za SOM sport (N. TODORIĆ)


Potpuna transparentnost, evidencija dolazaka na treninge, pregled potrošenih novčanih sredstava u sportu koja pravdaju sva javna sredstva samo su neke od pogodnosti koje aplikacija pruža 

Proteklog tjedna potpisan je ugovor o uvođenju sustava digitalizacije rada sportskih klubova u prostorijama Sportske zajednice Grada Rovinja. Potpuna digitalizacija sportskog segmenta provedena je nabavkom aplikacije SOM sport koju je sredstvima Europske Unije razvila zagrebačka IT tvrtka Fortis Labor. 

Zainteresirani istarski gradovi

- Još pregovaramo s par gradova u Istri, no dok se ugovor ne potpiše ostati će u tajnosti. Potpuna transparentnost roditeljima, evidencija dolazaka na treninge, pregled potrošenih novčanih sredstava u sportu koja pravdaju sva javna sredstva samo su neke od pogodnosti koje aplikacija pruža. Isto tako može se koristiti i za vrtiće, a puno je jednostavnija i brža za sve korisnike. Treneri se više neće baviti naplatom članarina jer će to umjesto njih obavljati sustav, ispričao je direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić.

Inače, SOM sport je aplikacija kojom će Sportska zajednica Grada Rovinja digitalizirati cijeli proces praćenja isplata javnih dotacija i pravdanja tih sredstava. No, osim toga, sportskim klubovima će se kroz tu aplikaciju omogućiti lakša, brža i efikasnija naplata članarina, kao i vođenje evidencije dolaska na trening i druge mogućnosti. 

Trenerima se olakšava posao

Jedinstvena aplikacija je u potpunosti razvijena i osmišljena u Hrvatskoj, a omogućava klubovima vođenje operativnih dijelova vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova.

- Ovim projektom omogućili smo klubovima da se ubrza i olakša proces brojne administracije i papirologije i lakše prate sredstva iz jedinica lokalne samouprave. I klub i Grad Rovinj u realnom vremenu znat će koliko je koji klub opravdao namjenska sredstva iz proračuna, a i koliko se mališana bavi sportom, rekao je Gašparić te dodao kako u kratkom periodu koliko je SOM sport u funkciji u nekim sportskim klubovima povratne informacije govore da se u tim sredinama povećava naplata članarina, ali i zadovoljstvo roditelja i trenera.

Tajnik Sportske zajednice Grada Rovinja Roberto Krevatin prilikom potpisivanja ugovora izrazio je zadovoljstvo što će se ovim angažmanom nadograditi transparentnost korištenja javnih sredstava, a klubovima pomoći da se njihovi treneri bave sportskim segmentom, umjesto poslovima koji nisu u njihovom opisu djelovanja.

- Zahvalni smo što je Grad Rovinj prepoznao ovu ideju i omogućio da nabavimo ovu aplikaciju. Drago nam je čuti da će se sustav i nadograđivati i razvijati te vjerujem da će u tome pomoći naše povratne informacije s terena. Isto tako smo sretni što ćemo omogućiti i roditeljima da prate svoju djecu kroz osobni karton koji će svaki od njih imati, rekao je Krevatin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter