ISTRA

DANI ZA DRAGOTA: Sajam knjiga i brojne manifestacije posvećene su ovih dana Dragi Orliću, preminulom književniku, publicistu i svestranom kulturnom radniku

| Autor: Glas Istre
Drago Orlić

Drago Orlić


Brojne manifestacije ovih dana posvećenu su preminulom Dragu Orliću, književniku, novinaru, satiričaru, publicisti, slikaru, kulturnom djelatniku i gastronomskom meštru koji nas je napustio u svibnju ove godine.

Tako će u petak, 19. studenog kada počinje Sa(n)jam knjige u Istri koji je posvećen Dragi Orliću, navečer u 19.15 u programu Istra ispod kore biti promovirana zadnja knjiga Drage Orlića: ARABESKA: Je li stariji pijesak ili vjetar? Knjigu će predstaviti Boris Domagoj Biletić, Milorad Stojević, Ivona Orlić, Petra Blašković, Aljoša Pužar.

U ponedjeljak, 22 studenog u Sabornici u 18 sati bit će promovirana likovna monografija Drage Orlića Bernardo Parentin o kojoj će govoriti Sniježana Matejčić, Jerica Ziherl, Ivona Orlić, Slavica Kapuralin, Veljko Tomičić, Goran Prodan, Vladimir Bugarin.

U Utorak 23. studenog sjećanje na Dragu Orlića obilježit ćemo posebnom emisijom o kulturi ARTISTRA   koja će biti uobičajeno emitirana na kanalu TV Nove u 21 sat, a u kojoj će o njemu govoriti njegovi prijatelji i suradnici.

Četvrtak, 25. studenog u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u 18 sati bit će predstavljeni novi broj Jurine i Franine posvećen Dragi Orliću. Istarski kalendar predstavit će Vlado Mandić, Vlado Bugarin, Ivona Orlić.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater