VODNJAN

DANI MLADOG MASLINOVOG ULJA DANAS OTVARAJU VRATA POSJETITELJIMA: Vodnjan u samom svjetskom vrhu po kvaliteti maslinovog ulja

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović

Uz sve prirodne pogodnosti koje vodnjanski lokalitet pruža, te uz stručan rad, uspjeh i ustrajnost vodnjanskih maslinara, naravno, uz primjenu vrhunske tehnologije u preradi maslina i ulaganja u promociju brenda vrhunskog maslinovog ulja, uspjeli smo postići iznimne rezultate koji su doveli do prepoznavanja kvalitete vrhunskog vodnjanskog maslinovog ulja diljem Svijeta, kaže Klaudio Vitasović, gradonačelnik Vodnjana

15. Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell'oliod'oliva novello – danas u 12 sati u Vodnjanu će se održati svečano otvorenje manifestacije na kojoj se predstavlja više od 100 izlagača iz zemlje i inozemstva

"Međunarodna manifestacija "Dani mladog maslinovog ulja –Giornate dell’olio d’oliva novello" promovira mlado maslinovo ulje, ali i konzumaciju vrhunskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja Vodnjanštine koja su po kvaliteti definitivno na samom svjetskom vrhu. Možemo slobodno reći da je Vodnjan grad maslinovog ulja najbolje kvalitete te da će tijekom tri dana nadolazeće manifestacije postati centar svih ljubitelja vrhunskih maslinovih ulja, ali i drugih gastro delicija i autohtonih poljoprivrednih proizvoda," naglasio nam je gradonačelnik Grada Vodnjana Klaudio Vitasović na samom početku razgovora.

Najbolji

"Uz sve prirodne pogodnosti koje vodnjanski lokalitet pruža, te uz stručan rad, uspjeh i ustrajnost vodnjanskih maslinara, naravno, uz primjenu vrhunske tehnologije u preradi maslina i ulaganja u promociju brenda vrhunskog maslinovog ulja, uspjeli smo postići iznimne rezultate koji su doveli do prepoznavanja kvalitete vrhunskog vodnjanskog maslinovog ulja diljem Svijeta. Upravo smo konstantnim razvojem maslinarstva, korak po korak, u vremenskom razdoblju više od 20 godina marljivog i stručnog rada, postigli da danas na području Grada Vodnjana postoji više od 500.000 stabala maslina u rodu te se svakim danom taj broj povećava jer naši vrijedni maslinari podižu nove površine nasada maslinika", kaže Vitasović.

"Tome u korist ide i primjena novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu u kojem se postupak raspolaganja poljoprivrednim zemljištem ponovno, kao i do 2011. godine, prenosi u nadležnost na gradove i općine. Mi smo već donijeli novi Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u državnom vlasništvu, a uskoro ćemo raspisati i prvi natječaj te vjerujemo da će se naši brojni poljoprivrednici, prvenstveno maslinari prijaviti na natječaj i tako doći do dodatnih poljoprivrednih površina u cilju podizanja novih maslinika i drugih poljoprivrednih kultura. Interes je zaista velik te očekujem da ćemo novim nasadima u budućnosti još više potvrditi status Grada Vodnjana kao Grada s najboljima ekstra djevičanskim maslinovim uljima na Svijetu", istaknuo je gradonačelnik Vitasović.

U cilju promocije vrhunskog maslinovog ulja i primjene maslinovog ulja u "visokoj" gastronomiji Grad Vodnjan je kreirao manifestaciju "Dani mladog maslinovog ulja – Giornate dell'olio d'oliva novello" koja će ovo godine proslaviti svojih 15 godina postojanja i zato nam je posebno drago što svi zajedno možemo proslaviti ovu 15. obljetnicu, rekao je Vitasović.

Nezaboravno i veselo

"Bit će to pravi doživljaj za gastroljupce, ali i sve željne dobre zabave, druženja te edukativnih događaja. Zahvaljujući brojnim renomiranim izlagačima iz Hrvatske i inozemstva, chefovima i kuharima Istre i Kvarnera koji sudjeluju u gastro showu, predavačima i stručnjacima koji vode predavanja, vođene degustacije maslinovih ulja i edukacije, a sve to i uz bogat program Manifestacije, Vodnjan postaje mjesto koje morate posjetiti od 15. do 17. studenoga 2019. godine kako bi proveli nezaboravne i vesele trenutke na jubilarnim 15. "Danima mladog maslinovog ulja –Giornate dell’olio d’oliva novello" u Vodnjanu" – poručio je na kraju razgovora Vitasović svim posjetiteljima manifestacije koja će se održati ovaj vikend u Vodnjanu.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater