sabor idS-a u poreču

DALIBOR PAUS NOVI ČELNIK IDS-a

| Autor: Boris BILAS
Dalibor Paus (D. ŠTIFANIĆ)

Dalibor Paus (D. ŠTIFANIĆ)


Danas je u porečkoj dvorani 'Žatika' održan 34. Sabor IDS-a, na kojem su 212 fiducijara IDS-a birali novo vodstvo za naredni četverogodišnji mandat. S 208 glasova 'za', Dalibor Paus je izabran za predsjednika IDS-a.

Novi potpredsjednici su Valter Glavičić, Marko Paliaga, Loris Peršurić, Elena Puh Belci i Arijana Brajko Gall. U novi saziv predsjedništva IDS-a izabrani su i Alen Golja, Igor Merlić, Anteo Milos, Emil Nimčević, Azeglio Picco, Isidora Rajković, Marko Ravnič, Srđan Srdoč te automatizmom po funkciji istarski župan Boris Miletić te predsjednica Skupštine Istarske županije Sandra Ćakić Kuhar. Također, na Saboru IDS-a izabran je i novi saziv Garantnog odbora IDS-a u koji su izabrani Samanta Barić, Ivan Beletić-Tatić, Jelena Bojić, Valter Fornazar, Marin Starčić, Aldo Šavko, Robi Zgrablić i Karl Žužić.

Održavanjem Sabora IDS-a završio je proces unutarstranačkih izbora IDS-a. Naime, Saboru IDS-a prethodili su izbori na razini podružnica, na kojima su se birala nova vodstva općinskih i gradskih podružnica te Zajednica podružnica.

Predsjednik na odlasku Boris Miletić u svom je izvješću o radu podsjetio da je upravo u Poreču na 25. Saboru stranke, izabran za 3. predsjednika IDS-a.

- U predivnom Poreču primio sam, štafetu, palicu, pa je nekako i red da je ovdje predam dalje, kazao je Miletić dodajući da je „došlo vrijeme da stranka zakorači u novu razvojnu fazu i da vrati pozicije koje su izgubljene na prošlim izborima. To je zadatak kojeg će preuzeti novo vodstvo, uz preduvjet da svatko od nas u ostvarenju tog cilja da svoj maksimum.“

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini