usred mraka krivina dvostruka

"CRNA RUPA" Između Starog Pazina i Štranjge dobiva rasvjetu

| Autor: Anđelo DAGOSTIN

Dvostruka cestovna krivina između Starog Pazina i Štranjge, koja je predstavljala gradsku "crnu rupu", dobit će konačno potpunu rasvjetu, potvrdila nam je pročelnica Ureda Grada Martina Brajković Mrak.

- Na navedenoj mikrolokaciji, kao dio sveukupnog projekta, završeno je postavljanje četiri nova stupa i armature javne rasvjete. Postavljanje stupova u Ulici istarskih narodnjaka, izvodi se u sklopu projekta modernizacije javne rasvjete Grada Pazina, projekt koji se provodi na cijelom području Grada Pazina i predviđa postavljanje i zamjenu 1.650 svjetiljki, kažu iz gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav, prostorno uređenje i graditeljstvo.

Projekt je ukupne ugovorene vrijednosti od 5,06 milijuna kuna, financiran je sredstvima kredita HBOR-a s kamatnom stopom od 0,5 posto. Investitor je Grad Pazin, a izvoditelj radova je tvrtka Elos iz Solina. Rok izvršenja ugovora je 20. rujna ove godine. Modernizacijom je predviđena zamjena postojećih svjetiljki s onima najvišeg energetskog ranga čime se postiže sveukupna ušteda od gotovo 80 posto, a propozicije natječaja dozvoljavaju i popunjavanje takozvanih "crnih rupa", odnosno dijelova prometnica na kojima postoji praznina ili prekid u postojećem nizu svjetiljki, što je ovdje slučaj.

Konzultirali smo arhivu i prisjetili se da smo o ovom slučaju "crne rupe" pisali još 2008. godine, jer se radi o dvostrukom oštrom zavoju koji je, doduše ponajviše zbog neprilagođene brzine, bio poprište mnogih prometnih nesreća. Tada nam je u gradskom komunalnom odjelu bilo rečeno da je potrebno rekonstruirati mjesnu trafostanicu te uzemljiti nadzemni vod. Spomenuli smo tada još tri "crne rupe": nedostatak javne rasvjete (i nogostupa) između bivše tvornice Pazinka i trgovačkog centra Plodine, mračnu Ulicu Draželj (koja od nebodera vodi prema željezničkom prijelazu) te između Starog Pazina i Stancije Pataj. Tek je potonja u međuvremenu dobila potpunu rasvjetu i nogostup, a ostaje za vidjeti kad će se i preostale dvije lokacije osvijetliti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater