Natječaj do 18. veljače

BUZET: Udrugama na raspolaganju 730 tisuća kuna

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
(snimila Gordana Čalić Šverko)

(snimila Gordana Čalić Šverko)


Objavljen je javni natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje ove godine planiraju provesti organizacije civilnog društva. Za to je osigurano 730.000 kuna, a mogu se prijaviti udruge koje imaju sjedište ili djeluju na buzetskom području, a svojim djelovanjem obuhvaćaju korisnike s buzetskog područja. Jedna udruga može prijaviti najviše dva projekta, a istovremeno biti partner na više projekata. Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekta je 18. veljače. Plan je ugovore sklopiti sredinom ožujka.

Udruge mogu prijaviti aktivnosti koje se odnose na podršku institucionalnom i organizacijskom razvoju udruga te odvijanje kontinuiranih programa udruga, na provedbu projekta i na manifestacije. Minimalni i maksimalni iznos potpore po projektu je od 500 do 110.000 kuna, a planira se sklopiti maksimalno 60 ugovora.

Pet je prioritetnih područja. Za programe razvoja civilnog društva na raspolaganju je 140.000 kuna, za djecu i mlade 65.000, za kulturne programe 235.000, za sport i rekreaciju 225.000 te za socijalnu skrb i zaštitu zdravlja 65.000 kuna. Organizacije civilnog društva mogu prijaviti projekte koji doprinose razvoju njihovog kapaciteta, ali i razvoju civilnog društva na buzetskom području, koji za članove, odnosno korisnike osiguravaju dodatne sadržaje, kvalitetno provođenje slobodnoga vremena, aktivno sudjelovanje u životu zajednice te sprečavaju rizik društvene isključenosti, promiču i njeguju zaštitu običaja, tradicije i baštine, promoviraju Buzet kao grad prijatelj djece i grad tartufa, promoviraju Buzet na regionalnoj, nacionalnoj, europskoj ili svjetskoj razini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum