Nakon postupka

BUZETSKIM UDRUGAMA SVEUKUPNO ODOBRENO 877.500 KUNA Podrška udrugama koje kontinuirano djeluju u lokalnoj zajednici

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO

Sredstva za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga dodijeljena su u pet prioritetnih područja: razvoj civilnog društva, socijalna skrb i zaštita zdravlja, kultura, djeca i mladi te sport i rekreacija

  

Na natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za Grad Buzet koje provode organizacije civilnog društva, 47 prijavitelja dostavilo je ukupno 54 prijave . Nakon provedenog postupka pregleda i ocjenjivanja, na gradskim mrežnim stranicama objavljene su odluke povjerenstava prema kojima su sredstva odobrena za ukupno 45 programa, odnosno projekta udruga. Sveukupno će putem natječaja organizacijama civilnog društva u ovoj godini biti dodijeljeno 877.500 kuna. 

Potpora umirovljenicima

        - Najvećim su dijelom sredstva dodijeljena za redovne godišnje programe kojima se nastoji podržati djelovanje i aktivnosti udruga koje kontinuirano djeluju u lokalnoj zajednici, izjavila je resorna gradska pročelnica Elena Grah Ciliga.

        Sredstva za sufinanciranje programa, projekata i manifestacija udruga dodijeljena su u pet prioritetnih područja: razvoj civilnog društva, socijalna skrb i zaštita zdravlja, kultura, djeca i mladi te sport i rekreacija.

        U prioritetnom području razvoj civilnog društva za kontinuirani program rada buzetskih umirovljenika Matici umirovljenika Hrvatske Udruzi Buzet odobreno je 47.000 kuna, a ročkoj podružnici Sindikata umirovljenika Hrvatske 9.000 kuna. Udruzi antifašista za očuvanje i njegovanje antifašističkih tekovina i tradicija odobreno je 65.000 kuna. Bošnjačkoj nacionalnoj zajednici Buzet za ovogodišnji program rada 23.000 kuna. Sredstva su osigurana i za Udrugu dragovoljaca i veterana Domovinskog rata- Ogranak Buzet, Društvo Josip Broz Tito Buzet, Udrugu Sovinjak i Pčelarsku udrugu.

        U prioritetnom području socijalna skrb i zaštita zdravlja Gradskom Društvu Crvenog križa Buzet za program "Klub - druženje osoba s intelektualnim poteškoćama" odobreno je 42.000 kuna. Udruzi Klub liječenih alkoholičara Buzet dodijeljeno je 8.000 kuna, a takav iznos odobren je Ligi protiv raka Buzet za kupovinu medicinskih pomagala i za aktivnosti, kao i Društvu tjelesnih invalida Buzet. Manji iznosi odobreni su Društvu distrofičara Istre za integracija osoba oboljelih od mišićne distrofije- neuromuskularnih bolesti s buzetskog područja, županijskoj Udruzi gluhih i nagluhih, županijskoj Udruzi paraplegičara tetraplegičara i županijskoj Udruzi slijepih. 

Drama u mom gradu

        Sredstvima gradskog proračuna financirat će se i provedba programa, projekata i manifestacija u prioritetnom području djeca i mladi. Društvu Naša djeca Buzet za godišnji program rada odobreno je 39.000 kuna. Udruzi "Mali veliki mikrofon" 21.000 kuna. Kaleido - udruzi za poticanje kreativnosti i stvaralaštva za projekt "Drama u mom gradu" namijenjeno je 9.000 kuna, a sredstva su osigurana i za Centar za građanske inicijative Poreč, za istarske klubove studenata, "Matematičko društvo "Istra" za program "Matematika za 5" te za Glazbeno društvo "Sokol" Buzet za projekt SO...COOL, glazbene radionice za djecu i mlade.

        U prioritetnom području kultura za redovni rad buzetskog GD "Sokol" odobreno je 82.000 kuna, a isto toliko za ŽKUD "Renato Pernić" Roč. Motovun Film Festivalu za Kino Buzet i Buzz@teen odobreno je 55.000 kuna. Sredstva su odobrena za redovnu djelatnost buzetske i ročke Katedre Čakavskog sabora. Udruzi Hum za Dan Huma - biranje župana na leto dan/Susreti klapa po starinski, Igre Huma - znanstveni vikend u Humu, za smotru domaćih rakija "Domaća rakija je naša medižija", za Festival industrijske konoplje i za građevinsko konzervatorske radove na crkvi Sv. Jeronima Hum, sveukupno je odobreno 17.000 kuna. Vokalna skupina Vetta Vrh dobila je sredstva za manifestaciju "Vrhuvšćina, mili kraj".

Podržat će se program Socijalni rub: zanimljive neispričane priče (SF: ius) i to Ljetna škola za mlade kustose i umjetnike u Zavičajnom muzeju u Buzetu.

        U prioritetnom području sport i rekreacija Auto klubu Buzet za Europsko prvenstvo brdskih auto utrka Buzetski dani odobreno je 125.000 kuna, RK Buzet za natjecanje u 1. Hrvatskoj rukometnoj lizi 100.000 kuna, a Auto klubu Buzet Autosport za Signum max formula driver 14.000 kuna. Sredstva su dodijeljena i za programe drugih sportskih udruga među ostalima HPD-u "Planik" za organizaciju dvije volonterske radne akcije, čišćenje i obnova markacija na planinarskim stazama na buzetskom području i temeljito čišćenje i radovi održavanja planinarske kuće. Kickboxing klubu Fighter za projekt Sport je život. Klubu za slobodno letenje "Krila Kvarnera" Rijeka za Otvoreno državno prvenstvo Hrvatske, Češke i Slovenije u slobodnom letenju zmajem, NK Buzet za projekt poticanja bavljenja djece nogometom Za(volimo) nogomet! i za osposobljavanje nogometnih trenera, SRK Alba za Ultratrail utrku svjetskog kupa "100 Miles of Istria" i Compressport IstraTrek Buzet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum