REAKCIJE NA IZJAVU PREDSJEDNIKA SRBIJE

BRUNO TRAPAN, POZNATI ISTARSKI VINAR: "Osobno sam bio s Vučićem jednom prilikom kada je kušao malvaziju. Bio je više nego zadovoljan"

| Autor: Marcello ROSANDA
Aleksandar Vučić i Bruno Trapan

Aleksandar Vučić i Bruno Trapan


Poznati istarski vinar Bruno Trapan osvrnuo se na tvrdnje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o malvaziji.

I ne samo to, Trapan se zadovoljno nasmijao jer je moguće da je Vučić ulovljen u laži.

- Interesantno je da se Vučić sjetio baš malvazije, očito mu je "u glavi" radi nečeg. Vjerojatno zato što naša vina odlično kotiraju na srpskom tržištu. Osobno sam prisustvovao jednoj večeri na kojoj je Vučić kušao istarsku malvaziju i mogu potvrditi da mu se sviđala. Sjedili smo stol do stola, sasvim slučajno. Bilo je to prije desetak godina povodom jednog sajma u Beogradu. I Vučić i njegova ekipa tom su prilikom probali istarska vina i bili su više nego zadovoljni. Pohvalili su ne samo malvaziju, nego i ostale istarske sorte od više proizvođača. Bilo je tu i Matoševića, Coroniche, Kozlovića… Ne znam što se u međuvremenu promijenilo, kaže Trapan.

Podsjetimo, istarska se malvazija sasvim slučajno pojavila kao tema u intervjuu kao Vučićev pokušaj da time objasni da Srbi ne cijene dovoljno vlastite proizvode, pa tako bezobzirno piju loša vina.

- Istarska Malvazija loše je vino koje ništa ne valja, a Srbija proizvodi puno bolja vina, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u jučerašnjem razgovoru s medijima.

Reakcije brojnih drugih istarskih vinara, od kojih su neka vrlo burne i zanimljive, možete čitati u tiskanom izdanju Glasa Istre u nedjelju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater