KANFANAR

Biciklistička i pješačka staza spojit će obalu sa rovinjskim zaleđem

| Autor: Nina ORLOVIĆ RADIĆ

Željeznička pruga Rovinj - Kanfanar je ugašena 1966. godine i proteže se na duljini od 21 kilometar. Naša je namjera obnoviti trasu, spojiti obalu s Kanfanarom, i osigurati jednu novu i atraktivnu rutu za bicikliste i pješake, kaže načelnik Sandro Jurman

 

Na željezničkoj stanici u Kanfanaru, načelnik Kanfanara Sandro Jurman i gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga potpisali su sporazum o sufinanciranju troškova izrade idejnog rješenja uređenja željezničke pruge Rovinj - Kanfanar. Obje strane su se obvezale da će sudjelovati u sufinanciranju projektne dokumentacije s učešćem od 50 posto, odnosno svaka s iznosom od 50 tisuća kuna.

Odlična suradnja

Potpisivanjem sporazuma između dvojice predstavnika lokalnih samouprava nastavlja se, ističe načelnik Jurman, dosadašnja odlična suradnja Rovinja i Kanfanara i započinje još jedna nova priča na vrlo važnom projektu.

- Željeznička pruga Rovinj - Kanfanar, koja je ugašena daleke 1966. godine, proteže se na duljini od 21 kilometar. Naša je namjera obnoviti trasu, spojiti obalu s Kanfanarom, i osigurati jednu novu i atraktivnu rutu za bicikliste i pješake, rekao je, među ostalim načelnik Sandro Jurman.

Ideju oživljavanja stare željezničke trase, koji je potaknuo kanfanarski načelnik, pozdravio je i pohvalio gradonačelnik Rovinja, kazavši kako će se njome dobiti novi turistički proizvod.

- Pred nama je prvi korak, a to je analiza postojećeg stanja trase i područja oko nje kako bi mogli definirali potencijale i ograničenja, odnosno iskoristiti ih kao podlogu za izradu idejnog rješenja koje će definirati sam koncept projekt, tipološka rješenja za stazu, odmorišta i parkirališta, odnosno svih onih sadržaja koji bi se trebali naći na stazi, rekao je gradonačelnik Paliaga.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater