male komunalne akcije

Asfaltiranje Staropazinskog puta

| Autor: Anđelo DAGOSTIN
Staropazinski put

Staropazinski put


S obzirom na epidemiološku situaciju, Grad Pazin je ove godine, u sklopu projekta "Pazi(n) proračun!", započeo rasprave samo s članovima vijeća mjesnih odbora o čemu smo već izvijestili za mjesne odbore Kršikla, Grdoselo, Zamask i Kašćerga. U međuvremenu su odabrani male komunalne akcije i u preostalih šest mjesnih odbora.

Članovi vijeća mjesnih odbora su odlučivali o prijedlozima malih komunalnih akcija koji su prikupljeni prijašnjih godina, a do sada nisu provedeni. Također predsjednicima mjesnih odbora dana je mogućnost da pošalju do tri nova prijedloga za koje smatraju da su prioritet na području njihovog mjesnog odbora o kojima će također moći glasovati ako su prihvatljivi za provedbu u financijskom i tehničkom smislu.

Na raspolaganju su imali ukupno 390.000 kuna, od čega manji mjesni odbori po 30.000 kuna, a Stari Pazin 40.000 kuna i Pazin 50.000 kuna. Izglasane komunalne akcije uvrstit će se u prijedlog proračuna za 2021. godinu koji će se uputiti na usvajanje Gradskom vijeću. Zainteresirani građani su se mogli informirati o prijedlozima o kojima se odlučivalo preko članova vijeća svog mjesnog odbora ili preko web stranice Grada te na taj način utjecati na rezultate glasovanja.

Mjesni odbor Beram odabrao je nabavu materijala za nasipanje poljskih putova u Ladavcima i Čiprima u vrijednosti od 25 tisuća kuna, dok će pet tisuća kuna utrošiti za nabavu materijala za uređenje interijera zgrade MO Beram, s time da će radove obaviti sami mještani. MO Trviž će svih 30 tisuća kuna utrošiti na javnu rasvjetu između Trviža i tamošnjeg groblja. MO Zarečje će nabaviti igrala za postojeće dječje igralište (23.500 kuna), te urediti prostor oko novog igrališta (6.500 kuna). MO Zabrežani će svih 30 tisuća kuna utrošiti na proširenje javne rasvjete u selu Pariži. MO Lindar se odlučio na dovršetak radova u prostorijama MO Lindar (24 tisuća kuna). 

MO Pazin ima četiri odabrane male komunalne akcije. Najvredniji je popravak nogostupa od Ulice Bože Milanovića prema pošti u Ulici Matka Brajše Rašana (30.000 kuna). Za rekonstrukciju dijela stubišta, popravak i bojanje zaštitne ograde uz stube i potporni zid u Dršćevki između višestambenih zgrada 7c i 13b utrošit će se 18.800 kuna, a za rješenje prostora ispred Kaštela (ploče Nerine Feresini i Julesa Vernea, postavljanje još jedne klupe te postavljanje natpisa o navedenim ličnostima) utrošit će se 13.500 kuna. Te konačno, za uređenje dječjeg parka u Ulici Eugena Kumičića izdvojit će se 3.670 kuna. MO Heki je odlučio da se za opremanje i uređenje dječjeg igrališta u Žbrlinima utroši 25.800 kuna, dok je MO Stari Pazin odlučio 40.000 kuna izdvojiti za asfaltiranje Staropazinskog puta.

Podsjetimo i da je MO Kršikla odabrao komunalnu akciju zatvaranja prizemlja društvenog doma Kršikla (vanjska PVC stolarija) u što će se utrošiti 18 tisuća kuna, dok će se 16 tisuća kuna utrošiti za rasvjetno tijelo u selu Bašići. MO Grdoselo 30 tisuća kuna izdvojit će za javnu rasvjetu u selu Baničići, a MO Kašćerga svojih 30 tisuća za sanaciju nerazvrstane ceste Jukani – Smoljani, odnosno sanaciju najkritičnijih točaka duž trase ceste i proširenje ceste na užim dijelovima. MO Zamask ima tri zahvata. Za uređenje postojećeg puta na dionici Zamask - Flegi potrošit će se 18 tisuća kuna, za nasipanje ceste prema crkvi Sv. Marije Magdalene sedam tisuća kuna, te za nasipanje puta Morvine - Petehi pet tisuća kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum