SVE VEĆI PROBLEM

APEL MAJKE IZ PULE: Zašto su istarski učenici kao osuđenici ?

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio M. MIJOŠEK)

Ilustracija (snimio M. MIJOŠEK)


Činjenica da sve više županija vraća nastavu uživo i za više razrede osnovnih škola, a neke i za sve učenike, teško pada pojedinim istarskim roditeljima jer u Istri većina učenika i dalje je na online nastavi, iako je epidemiološka situacija ovdje među najboljima u zemlji.
U našu redakciju stiglo je pismo jedne majke iz Pule, koja je napisala:
"Nakon objave Stožera Zagreba da se od ponedjeljka 10. svibnja SVI zagrebački učenici vraćaju na nastavu uživo, imam pitanje: nakon lockdowna koji je poceo krajem studenog 2020., neki učenici su u šest mjeseci (!!!) bili u školi tek tjedan dana. Da li je Istra toliko LOŠA ili LOŠIJA od jednog Zagreba da naša djeca i dalje OSTAJU u kućama zatvorena i bez ikakvog kontakta s vršnjacima i nastavnicima/profesorima?
Zašto su na neki način istarski učenici kao osuđenici da uopće ne mogu ići u školu ??? Zašto toliko strogoće u Istri??? Djeca su ovdje najdulje u cijeloj Hrvatskoj u kućnim pritvorima, kao da imamo najgoru sliku u državi.
Možemo li bar zadnje dane djeci omogućiti da idu u školu????? Zadnje dane ovog dugog i za sve posebno psihološki teškog polugodišta. Ako jedan Zagreb može, zašto Istra NE?????", stoji između ostalog u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom