Prema portalu gradonačelnik.hr

Analize su pokazale da se najbolje živi u Istarskoj županiji. Evo i u kojem gradu

| Autor: Glas Istre
foto Grad Poreč

foto Grad Poreč


Poreč je uvršten među top deset gradova u Hrvatskoj - po analizi svih gradova, financijski najuspješnijih i onih koji izdvajaju najviše za svoje građene i gospodarstvo, objavio je nedavno specijalizirani portal gradonačelnik.hr. Kako ističu u obrazloženju portala, u niz mandatnih analiza u kojima su rekapitulirali i analizirali proračunska izdvajanja za različite stavke koje direktno utječu na kvalitetu života građana i gospodarstvo, podvukli su crtu i napravili "Top 10 od top 10 analiza" te provjerili koji su se gradovi svojim proračunskim politikama najčešće pozicionirali među 10 najboljih.

"Analizirali smo ranking gradova u 10 analiza - od izdvajanja za vrtiće, stipendije i cjelokupno obrazovanje, subvencije gospodarstvu, sport, kulturu, zdravstvo i ukupno ulaganje u unaprjeđenje kvalitete života, odnosno stanovanja i zajednice, te prihode proračuna i uspješnost povlačenja EU sredstava. Te smo podatke standardizirali koristeći metodologiju koju koristimo u našem godišnjem izboru najboljih gradova, te dobili skupni indeks i poredak najboljih", kažu iz portala gradonačelnik.hr.

Analize su pokazale da se najbolje živi u Istarskoj županiji, a Poreč, osim što je ušao u listu top deset gradova u Hrvatskoj, ima i najbolje ostvarenje proračunskih prihoda po stanovniku te se plasirao na vrh i po izdvajanjima po glavi u segmentu sporta.

- Velika je čast i priznanje biti u samom vrhu svih kategorija. Dvije godine zaredom osvojili smo titulu najboljeg grada za kvalitetu života i raduje me što nastavljamo biti na samom vrhu, ovo nam je dodatni izazov. Do ovako visoke pozicije ne bi bilo moguće stići bez pomoći svih mojih suradnika i sugrađana, kaže porečki gradonačelnik Loris Peršurić. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater