NAJNOVIJEPRESTIŽNO PRIZNANJE TURISTIČKOJ TVRTKI IZ NOVIGRADA

Aminessu certifikat Poslodavac partner


Aminess hoteli i kampovi, turistički brend kojim upravlja novigradska Laguna, dobitnici su certifikata Poslodavac partner koji dodjeljuje tvrtka Selectio za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. "Ono što ih razlikuje od mnogih drugih je da su sustavom procjene radnog učinka obuhvaćeni i nadređeni, koje ocjenjuju zaposlenici, čime se osigurava transparentnost, veće povjerenje i poticaj za razvoj tvrtke. Razvojna klima i ugodna atmosfera, profesionalnost, prijateljstvo i usmjerenost na individualne potrebe tek su neke od riječi kojima zaposlenici opisuju Aminess hotele i kampove, što ih potvrđuje kao poželjnog poslodavca", istaknuo je Član Uprave Selectia Aleksandar Zemunić. Priznanje je uručio Gracijeli Alessio, direktorici pravnih poslova Aminessa, na svečanoj dodjeli u hotelu Maestral.

Veze koje traju, s gostima i zaposlenicima

U Aminessu kažu da partnerski odnos poslodavca i zaposlenih predstavlja stratešku odrednicu kompanije. "Zaposlenici su temeljni pokretači uspjeha i razvoja te predstavljaju našu odlučujuću konkurentsku snagu. Našu strategiju i vrijednosti najbolje sažima naš krovni slogan 'Lasting relations - Veze koje traju', kako s našim gostima, tako i s radnicima", istaknula je Alessio.

Tatjana Fernetich, direktorica hotela Aminess Laguna, potvrđuje to vlastitim primjerom. Karijeru je ovdje počela kao pomoćni recepcionar pa napredovala do mjesta recepcionara, potom voditelja recepcije i do trenutne pozicije direktorice hotela. "Uz svoj trud ovo mogu zahvaliti upravo Aminessu koji je uvijek pokazivao usmjerenost na pojedinca i poticanje profesionalnog razvoja kroz usavršavanje i edukativne radionice. Ovdje sam se uvijek osjećala kao da sam s prijateljima, a ne na poslu, a atmosfera i međuljudski odnosi oduvijek su mi bili glavni prioriteti na radnom mjestu", kaže Fernetich.

Aminess hoteli i kampovi sve se više okreću wellness, sportskom i kongresnom turizmu, proširivši se iz Novigrada zadnjih godina do Orebića na Pelješcu i Korčule. Zapošljavaju 550 ljudi u visokoj sezoni, od čega 176 stalnih radnika i 44 stalnih sezonaca. Ovo priznanje zaslužili su u godini nakon znatno postroženog procesa certificiranja. Projekt Poslodavac partner pokrenut je prije 12 godina, kao neovisno priznanje struke na temelju ocjena pet područja: strategije, regrutacije i selekcije, upravljanja učinkom, usavršavanja i razvoja te odnosa prema zaposlenicima. Do sada je u projektu sudjelovalo više od 85 organizacija.

Već otvoreni hoteli i kampovi u Istri

Aminess hoteli i kampovi raspolažu s 2.413 smještajnih jedinica u hotelima i kampovima u kojima su lani zabilježili više od 760.000 noćenja. Objekte u Istri otvaraju već početkom godine: Aminess Maestral otvoren je još od sredine siječnja, početkom ožujka pridružili su hotel Laguna i kamp Sirena, a sredinom travnja na red dolazi i Park Mareda, kada otvaraju i hotele u Dalmaciji, kaže nam voditeljica ljudskih resursa Sanja Žužić. (Sanja BOSNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam