NOVI SAZIV

AKTIVNI ČLANOVI SAVJETA MLADIH BUZETA: Predstavili maturantima fakultete

S obzirom da su zbog pandemije koronavirusa izostale smotre sveučilišta, naša želja bila je da buzetski maturanti iz prve ruke saznaju više informacija i dobiju tražene odgovore na svoja pitanja o budućem studiju, rekla je predsjednica Savjeta mladih Maja Ivančić

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Maturanti u Narodnom domu

Maturanti u Narodnom domu


Novi saziv Savjeta mladih Grada Buzeta realizirao je već nekoliko uspješnih projekata. Mandat je članovima započeo u ožujku ove godine i od tada su prigodno obilježili Dan planeta Zemlje, Svjetski dan dijabetesa i Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Trenutno rade na istraživanju o potrebama mladih na buzetskom području i uz to uspjeli su organizirati tribinu o fakultetima namijenjenu maturantima buzetske Srednje škole. Tribina je održana u Narodnom domu.

Od početka novog mandata, ističe predsjednica Savjeta mladih Maja Ivančić, suradnja među članovima izvrsna je, unatoč razlici u godinama, naime najmlađe članice trenutno imaju 17, a najstarija 30 godina.

- Svi jako dobro surađujemo, na konstituirajućoj sjednici oformili smo Viber grupu putem koje često komuniciramo, a trudimo se barem jednom mjesečno održavati sastanke uživo. Upravo na takvom sastanku došli smo do ideje da predstavimo maturantima fakultete, studentske gradove i mogućnosti koje im se u njima pružaju. S obzirom da su zbog pandemije koronavirusa izostale smotre sveučilišta, naša želja bila je da buzetski maturanti iz prve ruke saznaju više informacija i dobiju tražene odgovore na svoja pitanja o budućem studiju. Naći odgovarajuće predavače predstavljalo je još jedan izazov koji smo uspješno savladali te su se 4. g. i 4. b. razredu obratili uspješni bivši učenici Srednje škole Buzet Filip Brnobić, Dino Buršić, Patrick Zornada i Lucia Zigante. Maturantima se naša ideja svidjela što se vidi i iz njihovog uključivanja u predavanje konstruktivnim i dobro sastavljenim pitanjima, rekla je Ivančić te dodala da su pozitivni komentari vjetar u leđa radu Savjeta mladih.

S obzirom da je projekt dobro prihvaćen, u Savjetu mladih trudit će se organizirati ga i u buduće jer se njime pomaže srednjoškolcima dodatno proširiti vidike i pomoći im kod odabira željenog fakulteta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of