obnovili zavjete

50 GODINA BRAKA: Elda i Franko Vrh proslavili zlatni pir u Raklju

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ

Za Eldu i Franka Vrha zasigurno je najvažnije bilo što su ovaj trenutak mogli podijeliti sa svoje dvoje djece, sinom Paulom i kćerkom Katerinom te s dvoje unuka, Stefanom i Carol, ali i svim ostalim članovima obitelji i prijateljima

 

Elda i Franko Vrh u subotu 27. lipnja proslavili su pedeset godina sretnog braka, poznatiji kao "zlatni pir". Oženili su se, naime, 27. lipnja daleke 1970. godine pred Majkom Božjom u crkvi Male Gospe u Raklju. Upravo stoga logična je odluka donesena da i prošlu subotu obnove svoje bračne zavjete na istom mjestu u Raklju. 

"Ave Marija" Denija Brščića

Ovaj put slavlju se odazvalo četrdesetak uzvanika koji su stigli uglavnom iz Istre, jer, zbog situacije s koronavirusom koji je ove godine poremetio mnoge planove, dolazak iz udaljenijih krajeva nije bio moguć. No, to nije omelo slavljenike i njihove goste da se, nakon službenog dijela, obnove zavjeta pa i ponovne razmjene prstenja, dobro provesele. Za Eldu i Franka Vrha zasigurno je najvažnije bilo što su ovaj trenutak mogli podijeliti sa svoje dvoje djece, sinom Paulom i kćerkom Katerinom te s dvoje unuka, Stefanom i Carol, ali i svim ostalim članovima obitelji i prijateljima.

S obzirom da su na svakom piru izuzetno važni i kumovi ovaj put ta je čast pripala zetu Igoru i nevjesti Marini koji su u ovoj prigodi prihvatili čast biti svjedoci obnove bračnih zavjeta.

Zanimljivo je napomenuti da je cijelu svečanost uveličao i dječak Deni Brščić, inače dijete obiteljskih prijatelja, koji je u crkvi otpjevao "Ave Mariju", a suze radosnice svih nazočnih pokazale su koliko je to uspješno izveo. 

Sretno "mladenci"!

Nakon razmjene prstenja i obnove zavjeta, ugodno obiteljsko druženje s dragim prijateljima nastavilo se u obližnjoj Krnici uz nezaobilazne zvuke harmonike, dobru hranu i glazbu do dugo u noć.

Još jedna zanimljivost obilježila je ovu obnovu bračnih zavjeta u zajednici Elde i Franka Vrha koja traje, dakle, već punih pet desetljeća, a to je da je na ovu feštu došla i uzvanica, obiteljska prijateljica, koja je prigodno donijela sa sobom i pozivnicu za to vjenčanje iz daleke 1970. godine.

Čestitkama uzvanika na tako dugom i plodnom bračnom stažu, pridružujemo se i mi - Elda i Franko Vrh, provedite još puno sretnih godina u slozi i veselju!


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater