SDP Rovinj održao izvještajno-tematsku konvenciju

Sanja Radolović naglasila važnost zajedništva i ustrajnosti u borbi za pravo malog čovjeka na dostojanstven život i dostojanstvenu mirovinu

| Autor: Glas Istre
(Foto: SDP Istra)

(Foto: SDP Istra)


Članovi rovinjskog SDP-a u subotu, 9. prosinca, proveli su godišnju izvještajno-izbornu konvenciju. O najvažnijim odlukama izvijestila nas je predsjednica gradske organizacije SDP-a dr. sc. Maria Blažina.

Gradska organizacija upoznata je s radom Gradskog odbora SDP-a Rovinj te je jednoglasnim prihvaćanjem Izvješća za 2023. godinu potvrdila svoje odobravanje dosadašnjih aktivnosti. SDP Rovinj uključen je u rad Gradskog vijeća Grada Rovinja s četiri vijećnika. Zbog rastućeg obima aktivnosti u posljednje vrijeme jednoglasno su usvojili odluku o proširenju Gradskog odbora SDP-a Rovinj te uključenju u njegov rad kolege Ivice Pavića koji je do sada pokazao veliku aktivnost u raznim radnim tijelima Gradskog vijeća.

Pored osnovnih političkih aktivnosti u radu Gradskog vijeća, SDP Rovinj aktivno sudjeluje u društvenom životu Grada kroz organizaciju humanitarne akcije za Zakladu Ana Rukavina, darivanje sugrađanki cvijećem povodom Dana žena te obilježavanja značajnih datuma u sjećanje na antifašističku borbu u Istri i diljem Hrvatske.

Među počasnim gostima konvenciji je prisustvovao Branko Oplanić, predsjednik Saveza udruga antifašista Istarske županije. Osvrnuli su se na sadašnje i buduće aktivnosti na promicanju antifašističkih vrijednosti u kulturnom životu Rovinja te sudjelovanja na obilježavanju značajnih datuma, primjerice sudjelovanja delegacije rovinjskog SDP-a na obljetnici odlaska organizirane grupe partizana iz Rušnjaka u narodnooslobodilačku borbu pod vodstvom Joakima Rakovca, obljetnici proboja logoraša iz ustaškog logora Jasenovac i brojnim drugim.

Saborska zastupnica dr. sc. Sanja Radolović zahvalila je članstvu na dosadašnjoj podršci u radu te naglasila važnost zajedništva i ustrajnosti u borbi za pravo malog čovjeka na dostojanstven život i dostojanstvenu mirovinu stečenu na plodovima svog minulog rada. Na njene riječi nadovezala se rasprava o ekološkim problemima, onima regionalne prirode vezanim uz Kaštijun i onima koji uzrokuju sve veće probleme diljem cijele Hrvatske.

U raspravi su zajedno s našim rovinjskim članovima sudjelovali i Vili Bassanese, predsjednik SDP-a Istarske županije i Danijel Ferić, član glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Rovinjski SDP usuglasio se oko konstatacije kako dosadašnji dugogodišnji politički uzročnik problema lošeg gospodarenja otpadom ne može ponuditi kvalitetno rješenje istog tog problema, kako na lokalnoj tako ni na nacionalnoj razini.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter