vremenska prognoza za istru

Stižu nam pljuskovi i neverini, ali ljeto još nije gotovo

| Autor: Petar Radovan/Istramet
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek / Glas Istre)


Četvrtak je obilježilo vrlo promjenjivo vrijeme uz mjestimičnu kišu i grmljavinske pljuskove, međutim ljetu nije kraj, stižu nam još više temperature zraka!, piše Istramet.

Najviše kiše u četvrtak do 20 sati palo je u Belcima kod Pazina, čak 54 mm, a obilne količine zabilježene su na još 3 lokacije koje možete vidjeti u priloženoj tablici. Uz obalu je kiša bila rjeđa pojava, a najviše je palo u Rovinju (8 mm), dok je 1 mm izmjeren u Puli.

Količina kiše danas, izvor: Istramet

Gledajući prognostičke modele jedno može biti jasno – ljetu nije kraj. Početkom idućeg tjedna izgledno je novo jačanje afričkog grebena uz povratak dnevnih temperatura zraka iznad 30 °C. Pravo ljetno vrijeme uz značajnije odstupanje temperatura od višegodišnjeg prosjeka zadržat će se 3-4 dana, a onda je izgledno blaže osvježenje.

Usprkos izglednom padu temperature zraka na prijelazu dekada, one će i dalje biti iznad prosjeka, što znači da se sezona kupanja nastavlja. Izraženijih osvježenje nema na vidiku do daljnjega, a moguće je da svi dani u rujnu budu topliji od prosjeka. Nevjerojatno! (P.R./IM).

Jačanje afričkog grebena početkom idućeg tjedna, izvor: Istramet

Istrametova prognoza za Istru i Kvarner

PETAK - Djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme uz mogućnost pojeve lokalnih pljuskova, a na moru neverina, naročito u noći. Puhat će većinom slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura. Jutarnje temperature zraka od 14 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 24 i 28 °C.

NEDJELJA - Pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno vrijeme, lokalno uz mogućnost pojave pljuskova. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 12 do 18 °C, dnevne vrijednosti između 26 i 30 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini