Potpisan ugovor  

Istarska županija financijski podržava inovatore

| Autor: Tea Tidić
Leo Pincan i Boris Miletić (Foto: Istarska županija)

Leo Pincan i Boris Miletić (Foto: Istarska županija)


Istarska županija osigurala je financijska sredstva u iznosu od 10.617,82 eura za provedbu Programa poticanja i zaštite inovacija u 2023. godini, a ugovor su potpisali istarski župan Boris Miletić i zamjenik tajnika Saveza udruga inovatora Istarske županije Leo Pincan.

Župan Miletić istaknuo je kako ga iskreno veseli što Istarska županija direktno pomaže istarskim inovatorima u njihovom radu i razvoju.

"Ovom dodjelom financijskih sredstava omogućujemo inovatorima iz Istre pristup domaćim i međunarodnim izložbama, gdje između ostalog nastupaju i kao ambasadori Istre, te podršku u intelektualnoj zaštiti i komercijalizaciji njihovih izuma, odnosno patenata. Svaki euro uložen u inovacije višestruko se vraća i doprinosi razvoju cijelog našeg društva i istarskog gospodarstva", poručio je župan.

Zamjenik tajnika Saveza Leo Pincan zahvalio se županu Miletiću i Istarskoj županiji na iskazanoj potpori i prijemu.

Savez udruga inovatora Istarske županije je izradio sustav okupljanja i pomoći inovatorima kroz temeljne udruge, tako da participira u pokrivanju troškova izlaganja na domaćim i međunarodnim izložbama, inovatorima iz Istarske županije. Savez nudi i besplatno korištenje usluga savjetovališta o intelektualnoj zaštiti i načinima komercijalizacije, izradu promotivnog materijala, foto i video uradaka za sve izložbe na kojima inovatori izlažu svoje inovacije. Također, besplatno se vrši prezentacija i promocija inovacija i novih proizvoda putem izlaganja na izložbama, putem interneta, medija i sredstava javnog priopćavanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter