RETAIL PARK

FOTOGALERIJA / Velika gužva na otvorenju trgovačkog centra Stop Shop, drugog u Istri

| Autor: Anđelo Dagostin


Na otvorenju trgovačkog centra Stop Shop danas ujutro u Starom Pazinu vladala je poprilična gužva te ni gotovo 300 novih parkirnih mjesta nije bilo dovoljno za sve posjetitelje koji su se morali snaći i pronaći parking po okolnim ulicama. Iako je bio radni dan, već od otvorenja u 9 sati trgovački je centar bio prepun zainteresiranih kupaca kojima su se danima reklamirale novootvorene trgovine.

Na ukupnoj površini od 8.414 četvornih metara smješteno je 14 lokala: dm, Eurospin, Jysk, KiK, TEDi, Sinsay, NKD Moda, Offertissima, Pepco, s. Oliver, Optika Anda, Sport Vision, Zoocity, Vacom, kao i Caffe bar Yes. Najviše ima trgovina odjeće, kozmetičkih potrepština, opreme za dom, električnih aparata, proizvoda za njegu tijela i zdravlje, robe za kućne ljubimce… Drugi je to Stop Shop u Istri, a jedanaesti u Hrvatskoj. Svečano otvorenje bilo je zakazano sat i pol kasnije od stvarnog otvorenja, a na njemu su govorili Suzana Jašić, gradonačelnica Pazina, te predstavnik Stop Shopa Joško Piteša.

Suradnja s Gradom

- Prije nepuna dva mjeseca otvorili smo prvi Stop Shop retail park u Istri, u Labinu, a već danas evo nas u Pazinu. Želim da ovo bude mjesto dobre kupnje i zabave, gdje se može naći sve na jednom mjestu, ali i najbolji omjer cijene i kvalitete, kazao je Piteša te se zahvalio "na pomoći od prvog dana" gradonačelnici i gradskoj upravi. Od prvotnog plana dodatno je proširen ulaz s trećom trakom te je izgrađen pločnik.

Gradonačelnica Jašić kaže da su od prvog dana mandata radili na ovom projektu i doista dobro surađivali.

- Zadovoljstvo mi je reći da Stari Pazin poprima nove vizure. Tu još fali zelenila i stabala, ali vjerujem da ćemo zajedno uspjeti ozeleniti okoliš. Ovo je početak novog razvoja Starog Pazina. Prošle godine smo otvorili predivnu šetnicu kroz šumu Lovrin, sada je otvoren shoping centar, gradit ćemo POS zgradu 200 metara odavdje, a skorim prostornim planom omogućit ćemo širenje stambenih zona na cijelom ovom području, kazala je gradonačelnica.

Dodala je da su se mnogi veselili otvaranju ovog centra, ali da je bilo i zabrinutih glasova koji su upozoravali da će se time potaknuti propadanje malih trgovina u centru Pazinu. Čini joj se da tome neće biti tako, jer male gradske trgovine nude druge proizvode također potrebne građanima.

Popusti i zabava

- Ovo je prilika našim građanima da više ne odlaze u kupovinu u Kopar, Trst, Rijeku ili Pulu, već da to obavljaju u Pazinu, zaključila je Jašić.

Uslijedilo je svečano presijecanje vrpce, a uz pomoć hostesa to su obavili upravo Jašić i Piteša. No, ceremonijalu tu nije bio kraj, jer je "ključ retail parka" investitorima uručio predstavnik izvođača, predsjednik uprave Radnika iz Križevaca Mario Biljan. Tijekom čitavog dana posjetiteljima se nudio niz posebnih pogodnosti zakupaca, a popularni domaći i međunarodni brendovi dodatno su uveličali službeno otvorenje. Za najmlađe je bio pripremljen čitav niz igara i animacija. Do kraja godine planirano je otvorenje još dva Stop Shopa, u Čakovcu i Đakovu. Vlasnik Stop Shop Developmenta je austrijska tvrtka Imbea Immoeast iz Beča.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini