NAJAVILI ZAPOŠLJAVANJE

U Istri se uskoro otvara još jedan shopping centar, prostirat će se na 8.769 četvornih metara

| Autor: Branko BIOČIĆ
Gradilište Stop shop centra nalazi se na području općine Sveta Nedelja iza Croduxa (Snimio Branko Biočić)

Gradilište Stop shop centra nalazi se na području općine Sveta Nedelja iza Croduxa (Snimio Branko Biočić)


Labinština će ove godine dobiti čak dva shopping centra na udaljenosti od dva kilometra. Na prostoru nekadašnje tvornice "Rade Končar", nakon što investitori, koji su već kupili zemljište, ishoduju građevinsku dozvolu, počet će gradnja Retail parka s nekoliko trgovina na površini od 3.200 četvornih metar. Samo dva kilometra dalje, na ulazu u Labin, ali na području općine Sveta Nedjelja, peko puta Plodina i iza benzinske crpke Croduxa već niče shopping centar Stop Shop.

Lokacija odabrana nakon analize tržišta

Dolaskom Stop Shopa u Labin građani će dobiti novi i moderan maloprodajni park koji će kupcima ponuditi desetak novih domaćih i internacionalnih brendova. Kupcima Labina i okolice na taj će se način osigurati pristupačna kupovina proizvoda najrazličitije namjene, od odjeće i obuće, opreme za djecu, igračaka, potrepština za kućanstvo, prehrambenih namirnica, namještaja te proizvoda za kućne ljubimce. Također, u sklopu Stop shopa bit će i ugostiteljski objekt u kojem će kupci moći odmoriti od shoppinga, a zasigurno će se prometnuti i u mjesto okupljanja lokalnog stanovništva.

- Ukupna površina Stop shopa Labin iznosit će 8.769 četvornih metara. Ova lokacija odabrana je nakon niza provedenih analiza tržišta, kojima je Labin, zajedno s još nekoliko drugih gradova u Hrvatskoj, odabran kao idealno mjesto za širenje Stop shop portfelja. Stop shop se proširio na hrvatsko tržište na zahtjev investitora i zakupaca, koji su pokazali interes za širenjem svog poslovanja. Dugogodišnji zakupci Stop shopa zadovoljni su svojim poslovanjem u Hrvatskoj, kao i u preostalim državama koje ovaj lanac maloprodajnih parkova pokriva. Osim međunarodnih brendova, u svakoj se državi u ponudu uvrštavaju i nacionalni brendovi i trgovine, stoga ni Hrvatska neće biti iznimka, rekao nam je, u ime investitora, Joco Glavaš, senior consultant iz zagrebačke promotivne agencije Mpr plus Milenium.

Dodao je kako su tradicionalni zakupci već pokazali interes za Stop shop u Labinu, a tko će u konačnici ondje i zakupiti prostor te svoju ponudu dovesti u Labin, znat će se ubrzo.

- Novi Stop shop, osim velikog broja različitih zakupaca, potrošačima će ponuditi i prostrani parking s 300 parkirnih mjesta, kao i zelene površine te igralište za najmlađe kako bi kupovina bila ugodno iskustvo za sve članove obitelji. Kao i svaki Stop shop koji je do sada otvoren u Hrvatskoj, i labinski će osigurati otprilike stotinjak novih radnih mjesta lokalnom stanovništvu, rekao nam je nadalje Glavaš.

Do kraja godine otvara se i Stop shop Pazin

Otvaranje novog Stop shopa Labin predviđeno je za sredinu 2023. godine, a sukladno predviđanjima, odnosno provedenim analizama tržišta, utvrđeno je kako je upravo ovakav koncept kupovine bio potreban na širem labinskom području s obzirom na potrebe i želje kupaca.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter