Nisu svi isti

Pronašli smo mjesto u Istri koje je prepolovilo cijenu sladoleda, pa makar privremeno. Sada košta kao nekad davno

| Autor: Paulo GREGOROVIĆ
Ilustracija (foto: Pexels)

Ilustracija (foto: Pexels)


Posve suprotno od sveprisutnog trenda povećanja cijene kuglice sladoleda jedna je sladoledarnica odlučila prepoloviti cijenu i ponuditi velik izbor okusa sladoleda na svega jedan euro po kuglici.

Riječ je o pulskoj gelateriji Carte d'Or smještenoj na blagajni nekadašnjeg kina na križanju ulica Zagrebačka i Ciscuttijeva. Nekada davno bilo je tu kino Nazionale, pa kino Beograd, zatim kino Divić grad i kao posljednje kino Pula. Prije nekoliko dugo godina je na mjestu kina uređeno parkiralište čiji je vlasnik kontroverzni pulski poduzetnik Albert Faggian, putem jedne od svojih tvrtki.

Snimio Paulo GREGOROVIĆSnimio Paulo GREGOROVIĆ

Nažalost ponuđena cijena sladoleda nije trajna već akcijska i po jedan euro nudi se tjedan dana, do srijede 28. lipnja te se nakon toga vraća uobičajena cijena od dva eura.

Inače, i u Puli kao i u ostatku Istre su sladoledarnice aRoma na glasu kao najskuplje jer naplaćuju 3,5 eura kuglicu, ali oni koji imaju trgovine u njihovom susjedstvu rekli su nam da aRoma ima stalni promet, a ponekad se stvori masa ljudi koja čekaju u redu da bi kupili nekoliko kuglica od po 3,5 eura svaku.

Prema anketi jedne nacionalne TV kuće najskuplje kuglice sladoleda nude se u Dubrovniku - po četiri eura! S druge strane novinari su pronašli da postoje sladoledarnice u Varaždinu i Pitomači koje su najjeftinije u Hrvatskoj jer nude kuglice po jedan euro. Eto, sada se u tom malenom krugu najjeftinijih pridružila i Pula. Bar nakratko.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater